Ansatt i Vegvesenet tiltalt for å lyve om Tom Hagens kjøring

1 week ago 10 Tom Hagen ble løslatt fra fengsel i 2020 etter å ha vært mistenkt i forsvinningssaken av sin egen kone. Politiet overvåket han både før og etter løslatelsen. Foto: Gisle Oddstad / VG

En ansatt i Statens vegvesen er tiltalt for å ha oppgitt uriktig informasjon om Tom Hagens kjøremønster, samme dag som kona forsvant.

Publisert:

For mindre enn 10 minutter siden

En ansatt i Statens vegvesen skal ha fortalt til politiet at Hagen hadde kjørt 89 kilometer dagen kona hans, Elisabeth Hagen, forsvant.

Det var imidlertid bare noe han fant på, ifølge en ny tiltale, skriver TV 2 tirsdag.

På formiddagen 31. oktober 2018 kjørte Hagen hjem fra jobb for å se til kona si, etter å ha først blitt urolig. Hjemme fant han et trusselbrev der gjerningspersonene krevde ni millioner euro i løsepenger, ellers ville kona bli drept.

Foto: Jørgen Braastad / VG

Etter å ha kontaktet politiet etter konas forsvinning, ble Hagen bedt om å kjøre til en Shell-stasjon. Derfra ble han med politiet, og bilen hans var derfor ikke i bruk resten av dagen, skriver TV 2.

Hagen har forklart seg flere ganger om saken til politiet.

I forbindelse med etterforskningen ønsket politiet likevel å finne ut av om kjøremønsteret til Hagen stemte. En ansatt i undersøkelsesgruppen til Statens vegvesen fikk dermed i oppdrag å hente ut tekniske data fra bilen.

I en rapport slo vedkommende fast at Hagen kjørte 89 kilometer på forsvinningsdagen. I begynnelsen av september ble den ansatte tiltalt i saken.

Der kommer det frem at han ikke hadde mulighet å vite hvor langt Hagen hadde kjørt.

«(...)for å få det til å se ut som om han hadde klart å sikre denne typen data, endret han en utløsningsrapport for kjøretøyet slik at den ga uttrykk for at tilbakelagt kjørelengde 31. oktober 2018 var 89 km», står det i tiltalen, ifølge TV 2.

Publisert:

Publisert: 19.09.23 kl. 09:42

Read Entire Article