Brann i trehusbebyggelse i Bergen: – Stor spredningsfare

1 week ago 23Nødetatene rykker ut lørdag morgen etter melding om brann og kraftig røykutvikling i trehusbebyggelse i Bergen.

Publisert:

Oppdatert nå nettopp

Saken oppdateres

Klokken 07.22 melder 110 Vest at brannen er under kontroll. Etterslukking pågår.

Klokken 07.08 lørdag morgen meldte Vest politidistrikt på Twitter at det ikke lenger var åpne flammer, men varme i konstruksjon som brannvesenet jobber med.

Operasjonsleder i Vest politidistrikt, Eivind Hellesund, forteller at det per klokken 07.00 er snakk om brann i ett hus. Det er fare for spredning.

– Det er ingen som er savnet, sier Hellesund til VG klokken 07:00.

Brannen skal være i Marken der det er tett bebyggelse av trehus.

Det er 11 personer som er evakuert fra boligen og nabohus. Disse har fått midlertidig husly på Godt brød bakeri, og kommunen overtar ansvaret for dem, sier operasjonslederen.

– Vi har ikke helt oversikt, men det skal brenne i en bolig. Vi prøver å få oversikt over beboere. Vi har ingen opplysninger om at noen er skadet, sier operasjonsleder Jørgen Ommedal i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

– Vi har startet slukking. Dette er midt i en trehusbebyggelse hvor det er tett, så det er stor spredningsfare. Vi er framme med fire stasjoner, sier vaktkommandør Tore Fanebust ved 110-sentralen til NTB.

– Det kommer kraftig røyk ut fra tredje etasje i et bygg. Beboerne der sier at alle skal være ute fra den etasjen som det brenner i, sier han.

Hellesund forteller at de fikk inn melding om brannen klokken 06:29.

Read Entire Article