Denne situasjonen skaper opphetet debatt i EM-semifinalen: – Skammelig

1 week ago 21Nederland tok ledelsen etter syv minutter med et drømmetreff fra Xavi Simons. Bare minutter senere fikk England oppstod en får ekspertene til å reagere.

Knottene til nederlandske Denzel Dumfries traff Harry Kanes fot etter en volley, og VAR-teamet konkluderte med straffe for England.

Tidligere England- og Manchester United-spiller Gary Neville mener England hadde flaks som fikk straffespark etter VAR-sjekken.

– Som (tidligere) forsvarsspiller er det en skam å gi den straffen. En skammelig avgjørelse, sa Neville på Sky Sports etter Kanes 1-1-scoring som sendte England tilbake i kampen.

Den profilerte eksperten mener Dumfries gikk naturlig inn for å prøve å blokkere skuddet.

– Det er aldri straffe, og ingen engelske spillere krevde det, la Neville til.

Kampen pågår fortsatt.

Splittelse: – Åpenbart straffespark

Carragher får støtte av tidligere engelske lagkamerater.

– Det var aldri straffe. Hvis England vinner denne kampen, har de flaksen på sin side, skrev tidligere England-spiller Jamie Carragher i The Telegraph.

– Vi var heldige med den straffen, skrev tidligere England-spiss Michael Owen på X.

Men flere av de norske ekspertene mener at dette var riktig avgjørelse.

– Det er et åpenbart straffespark. Han møter jo med knotter. Det er frispark uansett hvor på banen, sa NRK-ekspert Bengt Eriksen.

– Han blir stemplet av Dumfries. Heldigvis får dommeren den hjelpen han trenger, så han faller ned på riktig avgjørelse til slutt, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Var det riktig å dømme straffe til England?

Nederlandsk suser

Titusener av nederlandske fans hadde tatt turen til onsdagens semifinale. Den til vanlige «gule veggen» på Borussia Dortmunds hjemmearena Signal Iduna Park var denne kvelden kledd i oransje.

Og de fikk en drømmestart. For allerede etter syv minutter banket Nederlands Xavi Simons et langskudd i krysset.

– Jeg tror han må ha fått huggormsaft før kampen. Det er så mye vilje, det er så presist, det er så hardt, det er så utagbart. Det er helt nifst, utbrøt NRKs fotballekspert Eriksen.

England har aldri vunnet EM, og tapte finalen mot Italia for tre år siden etter straffesparkkonkurranse.

Det er 20 år siden Nederland sist gang kom seg til en semifinale i EM. Da røk de mot vertsnasjon Portugal. De oransje har vært i én EM-finale tidligere. Da de vant EM i Vest-Tyskland i 1988.

Vinneren møter Spania i finalen søndag 14. juli.

Publisert 10.07.2024, kl. 22.23 Oppdatert 10.07.2024, kl. 22.29

Read Entire Article