Enebolig i Håkonshella gikk mer enn en million over prisantydning

2 weeks ago 27



Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

– Sannheten er at det ikke finnes et riktig svar som gjelder for alle boliger. Salg av enebolig må i svært stor grad tilpasses eiendommen og de lokale markedsforholdene.

Andreas Rasmussen er ekspert på å skreddersy salg av boliger.

Andreas Rasmussen er ekspert på å skreddersy salg av boliger.

Andreas Rasmussen, eiendomsmegler og partner i PrivatMegleren, har lang erfaring med salg av familieboliger. Han forteller at noe av det viktigste PrivatMegleren gjør er å tilpasse salget til boligen og til boligselgeren.

– Ingen eiendom og ingen boligselger er lik. Det som er avgjørende for en eiendom er ubetydelig for en annen. Vår jobb er å skreddersy salget til boligen.

Den erfarne megleren har nylig lagt bak seg tre vellykkede salg av enebolig på kort tid, hvorav det ene salget var en bolig i Håkonshellaveien.

Boligen ble lagt ut med en prisantydning på 8.990.000 kroner, men ble til slutt solgt for 10.100.000 kroner etter en solid budrunde. At hagen må stå i blomst er altså ingen selvfølge.

– Denne boligen hadde en svært god beliggenhet med de beste solforhold, nydelig sjøutsikt og en god planløsning med store gode rom. At prisen ble så høy skyldes nok i hovedsak det lave tilbudet av boliger ellers i markedet.

Kom tidlig i gang med planleggingen

Rasmussen forteller at det kan være klokt å være ute i god tid med tanke på planlegging av salget.

– Det er gjerne litt mer å ta tak i før salg av enebolig. Sammen med selger går vi gjennom eiendommen og legger en god plan fra start til slutt. Målet er høyest mulig pris for boligen og et boligsalg med lave skuldre.

Ingenting skal overlates til tilfeldigheter. Den erfarne megleren anbefaler bruk av stylist der han ser at det vil lønne seg.

– Detaljer er utrolig viktig, både på bilder og visning.

– Våre stylister er rådgivere, men de hjelper også til med møblering der det er hensiktsmessig. Vår jobb er å passe på at boligen fremstår fra sin beste side, både innvendig og utvendig.

Små utbedringer du kan få utført i forkant av salget kan bety mye for helhetsinntrykket.

De viktige interessentene

Når boligen er klar for salg annonseres den i markedet – når og hvordan det skjer er ikke uvesentlig.


– Den beste forutsetningen for å oppnå en høy pris får man ved å kombinere teknologi med godt gammeldags meglerhåndverk.

Det første Rasmussen gjør er nemlig ofte å ta opp telefonen for å ringe mulige interessenter.

 Den erfarne megleren bruker ofte stylister for å gjøre boligen best mulig representabel i presentasjoner og på visning. – Vår jobb er å passe på at boligen fremstår fra sin beste side, forteller Rasmussen i PrivatMegleren.

DETALJER ER VIKTIG: Den erfarne megleren bruker ofte stylister for å gjøre boligen best mulig representabel i presentasjoner og på visning. – Vår jobb er å passe på at boligen fremstår fra sin beste side, forteller Rasmussen i PrivatMegleren.

– Ser vi på eneboligmarkedet over syv millioner i Bergen, solgte ingen flere eiendommer enn PrivatMegleren i fjor. Vi sitter med navn på mange potensielle kjøpere som informeres idet boligen annonseres.

I en undersøkelse fra november 2023 fant Respons Analyse at mens bare åtte prosent aktivt søker etter et nytt hjem, anser 33 prosent seg selv for å være passive i boligjakten.

– Det å nå passive kjøpere er derfor viktig, og for å nå dem benytter vi vårt unike markedsføringsverktøy Presisjon. Målinger viser at antall som besøker en visning øker med 52 prosent når boligen annonseres på denne måten.*

Rasmussen viser til flere eksempler på at mennesker har meldt seg på visning etter at boligens annonse selv har funnet veien frem til interessentene.

– Våre meglere har inngående kunnskap rundt salg av enebolig, og hjelper deg til å ta gode valg slik at boligen fremstår fra sin beste side når den skal selges.

Ved å kontakte en megler hos PrivatMegleren umiddelbart, sikrer du grundige forberedelser som kan øke salgssummen.

* Økning besøk på visning er snitt av 300 egne visninger hos PrivatMegleren, innhentet fra egne CRM-data (2023). Antall personer på visning vil variere avhengig av geografi og boligtype.

Read Entire Article