Fjøsbrann på Alstahaug

2 weeks ago 26Nyhetssenter Nordland

Grafikk: NRK
 • 12. februar 2024 kl. 21:17

  Fjøsbrann i Alstahaug

  Det brenner i en fjøs i Alstahaug kommune. Det melder politiet på X.

  På grunn av sterk vind og røykutvikling ber politiet folk som bor i St. Hansåsen, Bjønnbakken og Stokkeråsen om å lukke vinduer.

  Det er ikke meldt om personskader per nå, skriver politiet.

  – Meldinga handlet om at det er veldig sterk røykutvikling i en del av fjøset. Det skal ikke være fare for folk, men det er dyr i fjøset, sier operasjonsleder Kai Eriksen til Isandnessjøen.

  Brann i fjøs på Alstahaug

 • 12. februar 2024 kl. 20:49

  Alvorlig arbeidsulykke på HIAS

  På fredag ble en person sendt til sykehus med klemskader etter en arbeidsulykke på Helgeland Industrier AS i Brønnøysund. Det sier daglig leder Sven Thure Øberg i HIAS til Brønnøysunds avis.

  – Vi har hatt en arbeidsulykke i produksjonen hos oss på fredag, der en ansatt ble skadet og sendt til sykehus. Det dreier seg om en klemskade, og vedkommende er fortsatt under behandling, sier Øberg.

  Arbeidstilsynet og politiet er varslet om hendelsen, ifølge han.

  – Vi er i ferd med å gjennomgå dette internt for å finne ut hva som har skjedd og for å forhindre at det skal gjenta seg. Vi definerer en arbeidsulykke som alvorlig hvis det medfører at man blir sendt til sykehus, så dette er en alvorlig hendelse, sier Øberg til avisa.

  Ifølge avisa har HIAS rundt 90 personer som har tilknytning til bedriften, og rundt 70 ansatte jobber innenfor produksjon.

 • 12. februar 2024 kl. 16:11

  E10 er stengt grunnet snøskred

  Vegtrafikksentralen Nord melder på X at det har gått et snøskred over E10 ved Sundklakk. På Vestvågøy-siden av Sundklakkstraumen bru er veien stengt på grunn av skredet.

  Det er omkjøring via fv. 815.

 • 12. februar 2024 kl. 15:21

  Tidligere Glimt-spiller Mounir Hamoud er død

  Det opplyser Strømsgodset på sine nettsider mandag. 39-åringen døde av hjertestans, skriver klubben.

  I slutten av januar startet han i ny jobb som toppspillerutvikler i Godset.

  – Våre tanker går først og fremst til Mounirs familie og etterlatte i en svært vanskelig situasjon. De har mistet en pappa, ektemann, bror, sønn og kjært familiemedlem, skriver klubben, som deler dødsbudskapet i samråd med Hamouds pårørende.

  Den tidligere høyrebacken spilte i Bodø/Glimt mellom 2006 og 2011 og fikk 160 kamper for klubben, ifølge Wikipedia. Fra 2012 til 2019 var Hamoud i Strømsgodset. Han har også spilt for Lyn.

  – Dette er vondt. Vi minnes Mounir med massevis av kjærlighet. Hvil i fred. Våre tanker går til familien og de etterlatte, skriver Bodø/Glimt på X.

  Mounir Hamoud

  Foto: Sigurd Steinum / NRK
 • 12. februar 2024 kl. 15:16

  10 prosent har flyttet lånet

  Det har aldri blitt målt så høy aktivitet blant bankkundene, viser ny undersøkelse fra arbeidsgiver- og næringsorganisasjonen Finans Norge.

  Over halvparten av alle lånekundene i undersøkelsen har flyttet, reforhandlet eller sjekket at de hadde gode lånebetingelser i 2023.

  7,2 prosent har flyttet lånet mellom to banker det siste året, og av de som ikke har flyttet, så har 25,5 prosent vært i kontakt med banken om boliglånsrenten. 26 prosent av de spurte har flyttet innskuddskonto mellom to banker, viser undersøkelsen.

  – Norske bankkunder følger med og utfordrer jevnlig bankene på betingelsene sine, sier administrerende direktør Kari Olrud Moen i Finans Norge i en pressemelding. NTB

  Mobilbank

  Foto: Ida Laingen / NRK
 • 12. februar 2024 kl. 13:38

  Seks nye tårn overføres til Bodø

  I dag besluttet styret i Avinor å overføre seks nye tårn til Avinors fjernstyrte tårnsenter i Bodø.

  De seks nye tårnene er Båtsfjord, Mosjøen, Sandane, Sørkjosen, Vadsø, og Ørsta-Volda, melder Avinor.

  Dermed vil antall tårn som styres fra senteret i Bodø bli til 21. I dag er elleve tårn allerede i operativ drift. I 2025 vil også tårnene i Molde, Sandnessjøen og Leknes overføres til senteret.

  Et digitalt tårn for Kirkenes lufthavn er tidligere vedtatt etablert lokalt. Det er også tidligere vedtatt at ny lufthavn Mo i Rana vil fjernstyres fra senteret i Bodø, og at nye Bodø lufthavn skal ha et digitalt tårn med lokal løsning.

 • 12. februar 2024 kl. 12:39

  Nesten 1000 skal til Amsterdam

  898 glimtsupportere skal reise til den nederlandske hovedstaden for å se kamp førstkommende torsdag.

  Det opplyser Bodø/Glimt til NRK, mandag.

  Glimt skal spille mot den nederlandske storheten Ajax i Amsterdam. Dette i forbindelse med kvalifiseringen til utslagsrunden i Serieligaen.

  Bodø/Glimt reiser sannsynligvis full av selvtillit, etter at de blant annet slo den tyrkiske storheten Besiktas to ganger både hjemme og borte, i gruppespillet.

  Kjetil Knutsen sier til NRK at han er mektig imponert over delegasjonen som reiser for å se kampen, midt i en utfordrende dyrtid.

  – Det er helt fantastisk at så mange i disse tøffe tider reiser ned sammen med oss til Amsterdam. Det forteller mye om Glimt-fansen og betyr helt utrolig mye for laget.

  Det er solgt 6551 billetter til hjemmekampen, som er neste torsdag klokken 18:45.

  Bodø/Glimt fans holder skjerfene oppe før kamp

  Foto: Andreas Nilsen Trygstad / NRK
 • 12. februar 2024 kl. 09:31

  Sterk vind på Helgeland – fylkesvei stengt

  Mandag morgen er det sterk kuling flere steder på Helgeland, med opp mot 20 sekundmeter styrke.

  Det fører til at fylkesvei 17 over Sjonfjellet er stengt på grunn av uvær, melder vegtrafikksentralen. Klokken 12.25 opplyser trafikkoperatør Kristin Lunga at veien er åpnet opp for trafikk.

  I 09.40 tiden opplyser vegtrafikksentralen at samme fylkesvei, ved Stokkvågen er stengt fordi flere kjøretøy har kjørt seg fast.

  – Brøytebilen er også fast. Det er dårlig vær i området, meldes det.

  På Helgelandsbrua er det sterkt vind akkurat nå, ifølge vegtrafikksentralen. Brua stenger automatisk ved vindkast over 32 m/s.

  Mjåvatnet på E6 i Vefsn er også stengt på grunn av redusert sikt.

  Vegkamera fra Statens vegvesen som viser Sjonfjellet på fylkesvei 17.

  Foto: Statens vegvesen
 • 12. februar 2024 kl. 09:21

  Flertall for flere nye amerikanske militærbaser – vil opprette base i Nordland

  I begynnelsen av måneden signerte forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) en avtale med USA om flere amerikanske baser i Norge. Nå er det flertall for forslaget på Stortinget.

  De nye stedene hvor amerikanerne skal slippe til, er Andøya flystasjon, Ørland flystasjon, Haakonsvern orlogsstasjon, Værnes flystasjon og garnison, Bardufoss flystasjon, Setermoen garnison samt skyte- og øvingsfelt, Osmarka fjellanlegg og Namsen drivstoffanlegg.

  Både Rødt og SV har kalt utvidelsen både uklok og farlig. De to partiene mener at forslaget innebærer en så stor inngripen i norsk suverenitet at avtalen kun kan være gyldig med tre firedels flertall i Stortinget. Nå skriver Klassekampen at avtalen vil få nettopp det.

  Både Høyre, Fremskrittspartiet, Senterpartiet, Venstre og KrF sier ja.

  MDG har ikke tatt stilling til saken ennå, men skal diskutere det på neste sentralstyremøte.

  (NTB)

  Overvåkingsfly letter fra Andøya flystasjon

  Foto: Philip Linder, Forsvaret
 • 12. februar 2024 kl. 06:37

  E6 stengt - omkjøring via fylkesvei

  På grunn av redusert sikt er E6 Mjåvatnet i Vefsen stengt, melder statens vegvesen.

  Det er omkjøring via fylkesvei 78 Ømmervatn.

 • 12. februar 2024 kl. 05:25

  Vegvesenet skal sette opp designbygg ved Torghatten og i Lofoten

  Statens vegvesen skal i løpet av 2024 fullføre fem «arkitekturtiltak» på attraktive turiststeder i Norge.

  – Av disse regnes Torghatten, Gjende og Vøringsfossen som fyrtårn i det norske reiselivsproduktet gjennom sine høye naturkvaliteter, interessante historier og store betydning for reiselivsnæringen

  Derfor har Vegvesenet store planer ved fjellet Torghatten i Brønnøy kommune.

  – Her kommer blant annet et nytt arkitekttegnet servicebygg i tre og glass med toaletter, informasjon og utstillinger, og med takbjelker som filtrerer dagslyset og gir et variert skyggespill, skriver de i en pressemelding.

  Åpningen er planlagt å foregå i juni.

  Også Hauklandstranda i Vestvågøy kommune i Lofoten gjøres prakt på.

  Her planlegger man å bygge et nytt servicebygg med kafé og garderober for utleie av våtdrakter.

  – Ytterveggen i kaferommet har en øvre del der lyset blir sluppet inn i spalter, mens nedre del er en åpen glassløsning. Dette for å gi kaferommet en spesiell karakter av både intimitet og utsyn. Bygningen har en ytre trekledning av ubehandlet malmfuru som vil være matt og med tiden gråne, skriver Vegvesenet om planene.

  Åpningen her er ikke beregnet før i desember 2024.

  Alle byggene er tegnet av arkitekter på oppdrag fra Vegvesenet, og har unike uttrykk og funksjonalitet.

  Illustrasjon av hvordan det nye servicebygget ved fjellet Torghatten skal bli seende ut.

  Foto: Atelier Oslo Sivilarkitekter MNAL
 • 11. februar 2024 kl. 21:15

  Tidligere Glimt-spiller Stefan Johansen tilbake i norsk fotball

  Stefan Johansen (33) gjør comeback i Eliteserien etter nesten ti år som utenlandsproff. Midtbanemannen er klar for Sarpsborg.

  33-åringen har signert en toårskontrakt med blåtrøyene.

  – Man har vært privilegert og hatt en fin karriere og opplevd mye internasjonalt og med landslaget. Det har vært en fin reise og jeg ser veldig fram til den videre reisen med Sarpsborg. Med det trenerteamet og den utviklingen klubben er i, tror jeg at jeg kan bidra til å utvikle enda videre, sier han til klubbens nettside.

  Overgangen er av den overraskende typen. Johansen har tidligere uttalt at han ville fortsette karrieren utenfor Norge, men velger nå i stedet å slutte seg til de blåkledde fra Østfold.

  Den tidligere landslagskapteinen har vært klubbløs siden i sommer etter at han avbrøt kontrakten med engelske Queens Park Rangers. Han spilte sin siste tellende kamp i mai i fjor.

  Vardø-gutten gikk til Bodø/Glimt i ung alder, men det var i Strømsgodset han skulle slå gjennom for alvor. Tre sesonger i Drammen kulminerte med seriegull i 2013 og en overgang til skotske Celtic.

  Johansen spilte tre år i Glasgow før han tok turen sørover til England og Fulham. Der rykket han opp til Premier League, men slet med spilletid. Dermed fulgte et utlån til West Bromwich, og senere et utlån til QPR. Oppholdet i London-klubben ble senere gjort permanent.

  Under Lars Lagerbäcks landslagsledelse ble han utnevnt som ny landslagskaptein. I 2021 ga han seg for Norge og stoppet på seks mål over 55 landskamper. (NTB)

  EMkvalifisering fotball SverigeNorge

  Foto: Stian Lysberg Solum
 • 11. februar 2024 kl. 16:42

  Vind fører til økt snøskredfare

  Det er betydelig fare for snøskred i Salten, Svartisen og Sør-Troms de neste dagene.

  Det har kommet mer snø i regionen Sør-Troms enn tidligere antatt, og det blåser også mer enn ventet. At skred kan løsne av seg selv i bratte heng, er ikke utenkelig, heter det i et oppdatert varsel på Varsom.no.

  Mandag øker også snøskredfaren i regionene Salten og Svartisen. Begge regioner har da faregrad 3, som er regnet som betydelig snøskredfare.

  Vindretningen i Salten fører til økende skredfare. Skred kan løsne av seg selv, heter det i varselet søndag ettermiddag.

  Skredfaren er størst i de delene av regionen der det ligger mye løs snø. Vær ekstra oppmerksom på fokksnøflak som kan utløse flakskred, lyder varselet. (NTB)

  utløyte snøskred Strynefjellet Grasdalen

  Foto: NGI
 • 11. februar 2024 kl. 13:55

  Fylkesvei fortsatt stengt - usikker åpningstid

  Fylkesveg 7594 i Flakstad i Lofoten er fremdeles stendt etter et skred som gikk fredag.

  Opprydningsarbeidet er påbegynt, melder 175.no, men det er usikkert når veien kan åpnes.

  «Forhåpentligvis åpning ila. søndag, men kan bli forskjøvet til mandags morgen.» står det på vegvesenet sine nettsider.

  Fylkesvei 7594

 • 11. februar 2024 kl. 13:51

  Melder gult farevarsel for vindkast

  Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for vindkast tirsdag og onsdag.

  Farevarselet gjelder for nordlige Trøndelag og deler av Nordland.

  Det ventes lokalt kraftige vindkast på 27–32 m/s fra sørøstlig kant, og sterk kuling utsatte steder. Vinden vil øke først i sør, og minke sist i nord.

  Farevarsel for vindkast Nordland februar 2024

  Grafikk: Meteorologisk institutt
 • 11. februar 2024 kl. 12:09

  Mann pågrepet i Vestvågøy – observert med kniv

  En mann i 30-årene er pågrepet på en adresse på Gravdal, melder politiet i Nordland.

  Mannen er observert utendørs med kniv i forkant. Politiet opplyser at det fremstår som det har vært en krangel med en annen person.

  Ingen personer er skadet og politiet etterforsker hendelsen.

  Kart over vestvågøy kommune

 • 11. februar 2024 kl. 08:21

  Promillekjøring på Sortland og råkjøring i Bodø

  Politiet i Nordland har i løpet av natten stoppet to bilførere i Sortland sentrum etter mistanke om promillekjøring.

  Bevissikring er gjennomført og førerkort beslaglagt, melder politiet.

  I Bodø har politiet stanset en fører etter å ha mål en fart på 126 km/t i 80-sone i Bodøtunnelen. Sak er opprettet og førerkort beslaglagt.

  I Bodø sentrum fikk politiet melding om en person som har vært ufin og kranglete med vektere på et utested og nektet å forlate stedet. Vedkommende ble innbrakt og satt i drukkenskapsarresten.

 • 10. februar 2024 kl. 20:25

  Røykutvikling i enebolig i Lofoten

  Politiet har fått melding om røykutvikling i en enebolig på Bøstad i Vestvågøy. Alle nødetatene rykket ut til stedet.

  – Fremstår udramatisk. Ingen åpne flammer, skriver politiet på X.

  Alle som var i huset kom seg ut helskinnet.

 • 10. februar 2024 kl. 18:23

  Påkjørsel i Lofoten

  To biler er involvert i et trafikkuhell i Vestvågøy i lofoten, hvor det har skjedd en påkjørsel bakfra. En passasjer blir sjekket av ambulansepersonell, melder politiet på X.

  Tre personer var involvert i ulykken. Det er ikke meldt om personskader.

  Påkjørselsen skal ha skjedd på krysset mellom E10 og Offersøyveien.

 • 10. februar 2024 kl. 18:08

  En person frigjort etter trafikkulykke i Rana

  Politiet melder om en trafikkulykke på E12 på Gruben i Rana. To biler er involvert i ulykken.

  Operasjonsleder Yngvar Fredriksen opplyser til NRK at en person er fastklemt.

  – Tre personer er involvert i ulykken. To av dem er oppegeånde, mens føreren i den andre bilen er fastklemt. Vi har kontakt med vedkommende, som er bevisst og prater. Det jobbes nå med å få frigjort personen, sier han.

  Klokken 18.25 melder politiet at personen er frigjort og tatt hånd om av ambulansepersonell.

  Ett kjørefelt var sperret på grunn av ulykken, men er nå åpnet for trafikk.

  Gruben

Brennende objekter traff nesten Andreas bil 01:04

Neste

Lørdag gikk startskuddet for Bodø2024 med et åpningsshow til 12 millioner kroner i Bodø havn. Etterpå har debatten rast i både kommentarfeltene og i avisspaltene. Debatten har handlet om hvorvidt showet var tilbakeskuende og klisjefylt og om det var for stort fokus på det samiske. Teateranmelder og samfunnsdebattant Anki Gerhardsen har vært en av de som har hatt sterke meninger. Hun er med oss i studio. Det er også Henrik Dagfinrud som er programansvarlig for Bodø2024.

Read Entire Article