Frida Karlsson hyller Jessie Diggins: – Sterkt

1 week ago 7De svenske langrennsstjernene hyller Jessie Diggins åpenhet om nye problemer med spiseforstyrrelser.

 Frida Karlsson og Jessie Diggins sto sammen på seierspallen da Diggins vant VM-gull sist vinter.

SAMMEN PÅ PALLEN: Frida Karlsson og Jessie Diggins sto sammen på seierspallen da Diggins vant VM-gull sist vinter. Foto: AP / NTB

Publisert: 19.09.2023 09:45

– Først og fremst synes jeg det er sterkt av henne å fortelle om dette. Veien til toppen er ikke lett. Alle kjemper sitt å kjempe med, enten det er mot skader eller spiseforstyrrelser, som i hennes tilfelle, sier Frida Karlsson til Expressen.

Hun tok sølv da Diggins sist vinter endelig vant sitt individuelle VM-gull. Mandag fortalte den amerikanske langrennsstjernen at etter 12 år har fått et tilbakefall. 32-åringen slet med bulimi i tenårene.

– Jeg har det ganske mye bedre nå takket være det fantastiske helseteamet jeg har rundt meg, og som jeg kontaktet med en gang, men det føles viktig å dele dette, sier Diggins i et innlegg på Instagram.

– Jeg kan forstå følelsen: At du kjemper mot noe du aldri blir helt kvitt, sier Frida Karlsson.

Expressen har snakket med flere av de svenske langrennsjentene, som nå er på treningsleir i Livigno.

– Der er bare så sørgelig, sier Linn Svahn.

– Men det er utrolig modig å gå ut med det på denne måten, følger Jonna Sundling opp.

– Dette er utrolig kjedelig. Samtidig er det veldig fint av henne, som en stor stjerne, å dele at selv hun kan få tilbakeslag, mener Moa Ilar.

  • Har du spørsmål om spiseforstyrrelser, kan du kontakte ROS på telefon 948 17 818 eller Sunn Idrett på telefon 481 54 444.

– Dette er ikke en perfekt historie om hvordan jeg har blitt frisk igjen. Det her er virkeligheten. Det er tøft, og det er rotete, og det er okay, sier Jessie Diggins selv og legger til:

– I det virkelige liv er vi ikke perfekte.

Diggins forteller at sommerens tilbakeslag ikke direkte handlet om mat eller trening, men mest om presset som hun setter på seg selv.

– Det var veldig tøft, sier hun i et intervju med People.

– Jeg sliter med å føle press for å være perfekt, og det meste av det er press jeg legger på meg selv. Mange forskjellige små påkjenninger ble stablet opp, fortsetter hun.

Read Entire Article