Funnet i live etter å ha vært savnet i over ett døgn

1 month ago 19ÅLESUND (Aftenposten): En 20 år gammel student ble funnet i live i Ålesund mandag ettermiddag etter å ha vært savnet i over ett døgn. – En lettelse for alle, sier politiet.

Den savnede ble tatt inn i ambulansen rundt kl. 15 mandag ettermiddag og fraktet til Ålesund sykehus. Foto: Arnfinn Mauren

Publisert: 04.03.2024 16:19

Mannen ble først meldt savnet på sosiale medier søndag, etter at han ikke kom hjem lørdag kveld. 20-åringen skal ha blitt sett sist i Ålesund sentrum natt til søndag, og politiet satte søndag i gang leting etter ham.

Letingen ble trappet opp mandag, med mannskaper fra både brannvesenet og Røde Kors. Rundt klokken 14.30 meldte politiet at han hadde blitt funnet – i live.

– Vi er selvfølgelig lettet, på vegne av de pårørende. Han var våken da han ble funnet, og vi håper nå at han ikke er alvorlig skadet, sier operasjonsleder Arild Reite ved politiet i Ålesund.

Politiet bekreftet samtidig at personen var den savnede 20-åringen. Bekreftelsen kom tidlig, blant annet for ikke å skape forvirring om hvem som ble funnet. En annen student har også vært savnet i byen de siste dagene.

Kan ha ligget der i 35 timer

20-åringen ble funnet på det som heter Grimmerhaugen, midt i Ålesund sentrum. Han ble funnet i en sprekk mellom haugen og en tilstøtende bygning.

– Det skal ha vært brannvesenet som lokaliserte ham, i terrenget mellom bergveggen og husveggen, opplyser Reite.

Mandag ettermiddag var det imidlertid usikkert hvor store skader 20-åringen hadde pådratt seg. Han har trolig ligget i sprekken i rundt 35 timer.

Stort letemannskap

Et stort antall letemannskaper – både frivillige og profesjonelle – har lett etter ham.

– Politiet takker alle de frivillige og profesjonelle som har bidratt, skriver politiet på X.

Read Entire Article