Hallgeir Kvadsheim er ikke siviløkonom: – Flaut!

2 weeks ago 22Hallgeir Kvadsheim i juni 2023. Foto: Janne Møller-Hansen / VG

Hallgeir Kvadsheim var på utveksling i Italia det siste halvåret av NHH-utdanningen sin, og fikk aldri en formell godkjenning av graden.

  • Bilde av Emma Fondenes Øvrebø
mandag 12. februar kl. 22:49

Mandag kveld skriver Luksusfellen-profilen Hallgeir Kvadsheim på X at han i 30 år har trodd at han var siviløkonom.

– Men det siste halvåret av utdanningen var jeg på utveksling fra NHH på Bocconi i Milano og leverte avsluttende eksamener der. Jeg innser at jeg skulle bedt om endelig godkjenning fra Econa/NHH! Flaut!, står det i innlegget.

Han skriver at han selv ikke har brukt tittelen så altfor ofte, siden privatøkonom/forbrukerøkonom trolig er mer dekkende for det han gjør til daglig.

– Det var kjipt å oppdage, selv om jeg vel først og fremst anser meg som en privatøkonom/forbrukerøkonom, sier Kvadsheim til VG.

Likevel skal han kutte ut bruken av tittelen siviløkonom, i tillegg ber han om at alle samarbeidspartnere må endre bioen.

– Litt overdrevet? Nei, siviløkonom er en beskyttet tittel, og du må ha en formell godkjenning. Er kjipt at jeg ikke tok den runden med Econa/NHH for 30 år siden, men innser at det er for seint nå.

– Håper samtidig at dere kan bære over med meg på denne feilen. Skal fortsette å gi mine beste uavhengige økonomiråd, uavhengig av hva jeg tituleres.

Publisert: 12.02.24 kl. 22:39Oppdatert: 12.02.24 kl. 22:49

Relaterte emner

Read Entire Article