Henrik Asheim om Finnes: – Bevisst og planlagt dekket over

1 week ago 13 Asheim forteller på politisk kvarter at tidslinjen vil komme senere tirsdag. Foto: Hallgeir Vågenes / VG

Høyre vil legge frem tidslinje for håndteringen av Finnes-saken tirsdag.

Publisert:

Oppdatert nå nettopp

– Det er først på fredag at man da skjønner at dette kan være løgn.

Det sier Høyre-nestleder Henrik Asheim om forklaringen til Finnes.

– Her har det vært helt bevisst og planlagt dekket over, og da er det litt vanskelig å si at Erna Solberg nærmest burde ha brutt seg inn i PC-en til mannen sin, sier Høyre-nestleder Henrik Asheim på Politisk kvarter i NRK tirsdag morgen.

Senere tirsdag vil Asheim legge frem en tidslinje som skal vise hvordan Finnes-saken er blitt håndtert.

VG skrev søndag at Erna Solberg mottok en aksjeliste i uken før valget. Denne viste at forklaringen hun hadde gitt velgerne om ektemannens aksjekjøp var feil. Det fortalte hun ikke før etter valget.

Senere tirsdag skal Asheim legge fram en tidslinje for håndteringen av Sindre Finnes-saken. Høyre har den siste tiden fått kritikk for at de ikke la fram det totale omfanget av aksjehandlene til Finnes før etter valget.

Det var E24 som publiserte den første saken om Finnes sine aksjehandler under Solberg sin tid som statsminister. Artikkelen ble publisert 19.40, 31. august.

Asheim sier at Høyre brukte torsdagen på å forsøke å finne ut hva handlene egentlig dreide seg om.

– Det som skjedde på fredag var at man fikk en veldig dårlig følelse for at det kunne være mer enn det vi nå tror, sier han.

– Hva endret seg fra torsdag til fredag? spør programleder.

– Husk på at da også forholdt man seg til en person som ikke sa hele sannheten, så det som da var svaret var at akkurat i denne perioden kjøpte og solgte jeg lite grann, men det var bare det. Det var først på fredag at man skjønte at dette kunne være løgn. Det er også da man ber om å få en total oversikt.

Publisert:

Publisert: 19.09.23 kl. 09:40

Oppdatert: 19.09.23 kl. 09:53

Read Entire Article