– Jeg er involvert i to situasjoner som øde­legger for laget, og det er ekstremt bittert

2 days ago 13GDANSK (VG) (Norge-Spania 34–35 e.e.o.) Norge mistet VM-semifinalen i siste sekund av ordinær spilletid. Etter fire ekstraomganger tapte håndballgutta sin største thriller gjennom historien.

  • Mats Arntzen, VG

    Journalist i VG Sporten. Tips meg på mats.arntzen@vg.no eller send en direktemelding på Twitter.

Publisert: Publisert:

For mindre enn 40 minutter siden

1 av 7Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Vi må dekke opp rundt ham alt vi kan. Han gjør en kjempekamp. Det er brutalt når det blir sånn. Han skal vi backe opp, og han er heldigvis voksen og moden nok til å takle det. Vi skal gå med hevet hode fra det her, sier landslagssjef Jonas Wille om Kristian Bjørnsen.

Nimålsscorer Bjørnsen bommet på sitt tiende og siste skudd, og Norge tapte den ufattelige kvartfinalen mot Spania.

Det var også Bjørnsen som ble avblåst for passivt da Norge ledet med få sekunder igjen av ordinær tid:

Norge må spille om 5. til 8. plass i VM-avslutningen, i stedet for semifinale mot Danmark.

– Det kan ikke bli mer marginalt. Helt vilt. Jeg føler med gutta, sier Viaplay-ekspert Kristian Kjelling.

– Er det så mye i si, da? Det er en (håndball)krig, vi kjemper på. Så er det mangel på kynisme og rutine som gjør at vi ikke klarer å lukke kampen, sier Sander Sagosen til VG.

Veteranen Bjørnsen spilte en av sine største kamper. Men ble dømt for passivt spill i siste angrep av ordinær tid og misset det avgjørende skuddet da Norge ledet. I stedet utlignet Spania og sikret ekstraomgangene:

Wille sier det egentlig går etter planen – frem til det gikk helt galt:-

Det er uflyt. Det er vanskelig for ham å vite akkurat hvor mye tid det er igjen, men det er selvfølgelig det han er litt deppa for nå.

– Jeg har hatt det bedre, det skal jeg ærlig innrømme. Jeg er involvert i to situasjoner som ødelegger for laget, og det er ekstremt bittert, sier Bjørnsen til Viaplay.

Rogalendingen er spesielt frustrert over situasjonen der han ble avblåst for passiv i de siste sekundene av ordinær tid.

– Det var fryktelig dårlig vurdert av meg å ikke ta ballen med meg videre. Jeg har langt ifra kontroll på klokken. Jeg føler at tiden går ut når jeg får ballen, men det gjorde den jo ikke.

Kristian Bjørnsen var knust etter tapet mot Spania. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Det handlet om å omstille etter den situasjonen, men den ligger hele tiden i bakhodet. Man går og irriterer seg over den. Det kommer jeg til å gjøre i mange uker og sikkert flere år. Så kommer det også en til på slutten hvor jeg bommer, sier Bjørnsen om hans andre avgjørende involvering i negativ forstand:

– Det blir noen tunge netter, oppsummerer Bjørnsen, som neppe vil bli husket for at han storspilte med ni scoringer.

– Bjørnsen gjør en kjempekamp, jeg skal ikke klandre ham for noe som helst. Vi er et lag som står sammen, sier Gøran Johannessen til VG.

80 minutters drama ble avsluttet med fem heseblesende minutter. Sebastian Barthold og Tobias Grøndahl sendte Norge i to ledelser, men Angel Fernandez og Joan Canellas sørget for utligning. Elverums Grøndahl fant Petter Øverby på strek og Sander Sagosen sendte Norge i en ny ledelse. Det var ett minutt igjen og Norge ledet 32–31.

Men Spanias Daniel Dujshebaev fikk lurt inn en siste utligning helt på grensen av både passivt og brøyt. Grøndahl prøvde underarmen to ganger de siste sekundene. 32–32 og fem minutter igjen.

Torbjørn Bergerud vartet opp med en ny redning. Men Magnus Abelvik Rød traff ikke på skuddforsøket. Spania tok ledelsen, men Kristian Bjørnsen utlignet til 33–33 med sitt niende for kvelden. Før Rød utlignet til 34–34 to minutter før slutt.

Spania hadde ballen med ett minutt igjen. Etter 79 minutter og 13 sekunder satte Daniel Dujshebajev satte inn den den avgjørende scoringen.

Kastet bort seieren

Kvartfinalen dirret og vippet 10 minutter før slutt, i det som ble et drama i ordinær tid.

Christian O’Sullivan ga Norge en ny ledelse 25–24 med under fire minutter igjen å spille. Men Gøran Johannessen klarte ikke å stoppe Aleks Dujsjebajev – to minutters utvisning.

Kristian Sæverås kom inn og reddet sitt andre straffekast for kvelden.

Norge befant seg på grensen til passivt og Sagosen gikk blytungt på mål. Men Gonzalo Pérez de Vargas reddet det siste forsøket.

Spania fikk ballen, tok time out, og hadde 38 sekunder på å stoppe norsk avansement til semifinalen.

20 sekunder før slutt reddet Bergerud den avgjørende ballen fra Spania-stjernen Aleks Dujsjebajev.

Men dommerne dømte passivt da Kristian Bjørnsen spilte bakover i stedet for å gå på mål. Harald Reinkind la ned ballen, og Daniel Dujsjebajev utlignet til 25–25 i aller siste sekund.

Det var bare starten på dramaet.

Publisert:

Publisert: 25. januar 2023 20:11

Oppdatert: 25. januar 2023 20:45

Read Entire Article