Kong Harald nærmer seg kommune-mål

1 month ago 21Søndag ankommer kongeparet Sørvestlandet for vårens fylkestur. Dermed kommer kongen stadig nærmere sitt mål .

 Javad Parsa / NTB
KLAR FOR TUR: Kongen på vei om bord i kongeskipet Norge tidligere i mai. Skipet skal også frakte ham rundt i Rogaland og Agder neste uke. Foto: Javad Parsa / NTB

Publisert 24.05.2024 08:30 Sist oppdatert 27 minutter siden

Kongen kommer stadig nærmere sitt mål om å besøke alle landets 356 kommuner – etter denne turen mangler han kun tolv.

Snart skal kommunene Froland, Åseral, Lund, Randaberg og Vindafjord få sine første kongelige besøk.

Kongeskipet Norge seiler sørover og ankommer Arendal 26. mai, skriver Kongehuset.

Derfra fraktes kongeparet til Frolands Verk, der bygdas skiskytterhelt Marte Olsbu Røiseland og hennes bror Nils Bjørn Olsbu opptrer som konferansierer.

 Rodrigo Freitas / NTB
KONFERANSIER: Skiskytterlegenden Marte Olsbu Røiseland er konferansier for kongeparet i Froland Foto: Rodrigo Freitas / NTB

– Det blir utrolig stas å få besøk av kongeparet, sier ordfører Inger-Lene Håland (Ap) i reisens program.

Gardeoppvisning

Neste morgen ankommer Kongeskipet Farsund, der kongeparet videre befordres til lille Åseral. Med 923 innbyggere er kommunen den minste i Agder, og en av kun seks i fylket med nynorsk som hovedform.

I kommunesenteret Kyrkjebygd skal kongeparet møtes av musikalske og kulturelle innslag, før besøket avsluttes med en oppvisning av Hans Majestet Kongens Garde.

Prinsesse-venn reagerer på oppførsel: – Oh my god

Etter at Kongeskipet anløper Flekkefjord tirsdag morgen, blir kongeparet fraktet til industrikommunen Lund. Blant innslagene her finner man revygruppa Løyeblikk, samt det populære lokalbandet Pettycash og The Voice-deltakeren Tor Vidar Rennestraum.

Voksenopplæringselever hilser

Onsdag morgen kommer kongeskipet til Goavika i Randaberg kommune. Kommunen er den siste på Nord-Jæren som ikke har fått besøk av kongeparet ennå, og det er i fotballhallen Vår Energi Arena og på Randaberg torg at aktivitetene skal skje denne dagen. 

Radioprogramlederen Bjarte Tjøstheim og elektronikamusikeren Hans Peter Lindstrøm er blant lokalkjendisene som står på programmet.

Her planlegger de prinsessebryllupet

Så avsluttes fylkesturen i Vindafjord kommune, nord for Haugesund. Med dette vil kongen ha vært på besøk i samtlige kommuner i Rogaland.

 Blant dem som skal hilse kongeparet er elever ved voksenopplæringen i Vindafjord fra Sør-Sudan og Ukraina.

Read Entire Article