Mbappé i hovedrollen da Frankrike vant på selvmål

1 month ago 20(Østerrike-Frankrike 0–1) EM-favoritten Frankrike vant takket være østerriksk selvmål. Kylian Mbappé (25) blødde bokstavelig talt for drakten.

Foto: Kacper Pempel / Reuters / NTB

Publisert: 17.06.2024 22:57

Maximilian Wöber (26) headet i eget mål til 1–0-scoring for Frankrike.

Men det alle snakker om, er hvordan Kylian Mbappé gjorde forarbeidet ved å gå til dødlinjen og legge inn. Om målscoreren hadde vært fransk, hadde det vært en scoring fra fotballens ABC.

– Du kan ikke holde Mbappé unna hele kampen. Det han gjør er ødeleggende. Å gå forbi en back som han gjorde før målet, er utrolig, sier Gary Neville på ITVs sending.

Kylian Mbappé burde ha lagt på til 2–0 tidlig i 2. omgang. Han kom helt alene med keeper, men presterte en så elendig avslutning at han lo av det selv.

Foto: Bernadett Szabo / Reuters / NTB

Mot slutten måtte Kylian Mbappé få medisinsk hjelp etter å ha krasjet med Kevin Danso i en hodeduell. Franskmannens hode slo hardt i østerrikerens skulder Ut fra bildene kunne det se ut som om nesen ble knekt.

Så fikk han gult kort fordi han gikk inn på banen uten å ha fått klarsignal fra dommeren, som reglene sier.

Foto: Bernadett Szabo / Reuters / NTB

Mbappé skal etter EM flytte til Madrid. Paris Saint-Germain betalte 180 millioner euro, som tilsvarer drøyt to milliarder kroner etter dagens kurs, for ham. Real Madrid betaler på sin side ingen overgangssum, ettersom 25-åringen er bosmanspiller.

Til gjengjeld spekuleres det i astronomiske summer både i lønn og for å signere for den spanske mesterklubben.

Antoine Griezmann fikk seg noen smeller, og måtte blant annet få bandasje. Foto: Andreea Alexandru / AP / NTB

Østerrike - under tyske Ralf Rangnick - hadde et høyt press som skapte trøbbel for Frankrike. Men etter hvert ble østerrikerne slitne og klarte ikke å dekke like store rom mot det franske stjernegalleriet.

Antoine Griezmann fikk et ublidt møte meed reklameskiltene. Han blødde fra pannen, og kaptein Mbappé var misfornøyd med at Wöber ikke fikk gult kort nummer to. Så fikk Griezmann en ny smell i det 75. minutt, men kom igjen på beina.

Frankrike har kommet til finalen i tre av sine fire siste mesterskap: tapende finalist EM 2016, vinnere VM 2018 og så tapende finalister i VM 2022. I EM 2020 tapte de for Sveits i åttedelsfinalen.

N'Golo Kanté storspilte for Frankrike og viste at det er mulig å være på absolutt toppnivå selv om du spiller i den saudiarabiske ligaen. Han er til daglig i Al-Ittihad.

Det var strålende stemning på tribunen i Düsseldorf.

– Det er fantastisk å se østerrikere og franskmenn sammen på tribunen. Det trenger vi i dagens Europa, sier Åge Hareide i NRK-studio.

PS: Dette var Didier Deschamps’ 100. seier som fransk landslagssjef.

Read Entire Article