Mye fyll og vold på 17. mai: – Det er trist

1 month ago 32Nasjonaldagen ble travel for politidistrikter rundt om i landet. I Bergen er de ikke fornøyd.

  • Bilde av Ole Løkkevik
lørdag 18. mai kl. 09:29

– Jeg kan ikke si det har vært en opptur siden i fjor, selv om både vi og kommunen har prøvd å få ned tendensen vi så under fjorårets feiring. Det var fyll fra tidlig til langt på natt.

Det sier operasjonsleder Tatjana Knappen til Bergens Tidende.

Det var fryktet en urolig feiring i Bergen etter fjorårets hendelser. Trude Drevland gikk ut i VG og sa at «i år er det skjerpings».

Knappen forteller likevel til BT at de hadde en økning på 60 oppdrag sammenlignet med fjorårets 17. mai. Til sammen var det omkring 600 oppdrag.

– At festen blir så voldsom at folk ikke har det hyggelig seg imellom, det er trist, sier Knappen.

På et tidspunkt måtte politiet sende opp en drone for å få oversikt over flere slåsskamper i Vågsallmenningen. Det ble meldt om kasting av bord og stoler.

I Strandgaten i sentrum av byen ble også fem pågrepet etter et slagsmål.

PÅ PLASS: Politiet i Bergen ved Bryggen 17. mai på dagtid. Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Oslo-politiet har også hatt nok å gjøre i natt.

– Det er gjennomgående at folk drikker mye, blir aggressive og at det blir noen hendelser med vold, sier operasjonsleder Sven Christian Lie til VG.

De måtte blant annet rykke ut til Sørengkaia, der en person ble funnet bevisstløs etter melding om en voldshendelse.

– Han ble opplevd som meget påvirket av rusmidler. Vitner opplevde at fornærmede hadde laget litt kvalm på stedet, og at han hadde slått bakhodet i bakken. Ingen ble pågrepet.

Foto: Naina Helén Jåma / VG

Også på Grønland ble en person slått med jernstang, men det skal ikke være snakk om alvorlige skader.

– Jeg har ikke noe statistikk med tidligere 17. mai, men det har skjedd vanvittig mye denne gang. Det har generelt vært mange ordensforstyrrelser, bråk og bortvisninger, sier krimleder Johan Jahr til Aftenposten.

I Stavanger ble to personer siktet for å ha knivstukket hverandre fredag kveld.

Politiet opplyser at det har det vært hektisk, men ingen alvorlige hendelser knyttet til selve 17. mai-feiringen, skriver Stavanger Aftenblad.

– Det har vært travelt. Det handler i hovedsak om ordensforstyrrelser og slagsmål knyttet til beruselse. Det var omtrent som forventet med så mange folk samlet, sier operasjonsleder Helene Strand til avisen.

Politiet i Kristiansand opplyser til Fædrelandsvennen skriver at de har satt flere personer i fyllearresten og at det har vært to tilfeller av vold mot politiet.

Politiet i Trondheim melder også til Adresseavisen om flere voldshendelser natt til lørdag.

Read Entire Article