Nå vil også York kvitte seg med prins Andrew

1 week ago 17* Sommeren 2000: 17 år gamle Virginia Giuffre møter Ghislaine Maxwell, partner og tidligere kjæreste med Jeffrey Epstein, for første gang mens hun jobber på et spa eid av Donald Trump i Florida. Maxwell tilbyr henne jobb som massør for Epstein.

* 2000-2002: I denne tidsperioden reiser Giuffre mellom Epsteins eiendommer. Giuffre hevder å ha blitt fraktet rundt av Epstein for å gi seksuelle tjenester for ham og flere av hans forretningsforbindelser.

* Mars 2005: Politiet i Florida innleder etterforskning av Epstein etter at moren til en 14 år gammel jente rapporterer om en mistenkt voldtekt av datteren.

* 2006: Politiet sikter Epstein for flere tilfeller av ulovlig seksuell omgang med mindreårige.

* 2008: Delstatsadvokat i Florida, Alexander Acosta, signerer en såkalt non-prosecutions agreement, en form for forlik. I avtalen erklærer Epstein seg skyldig i to lovbrudd på delstatsnivå, samtidig som han slipper unna en rekke tiltalepunkter. Både han selv og hans angivelige samarbeidspartnere i de kriminelle handlingene fikk immunitet fra rettsforfølgelse i sørlige Florida. Ofrene ble ikke informert om forliket, i strid med loven.

* 22. juli 2009: Epstein løslates etter å ha sonet 13 måneder i fengsel i forbindelse med forliket. Under soningen hadde han fått lov til å ta flere turer, blant annet til sin private øy, i tillegg til å jobbe fra sitt eget kontor flere dager i uka. De spesielle soningsforholdene skapte stor offentlig debatt.

* 2009: Giuffre saksøker Epstein og anklager Maxwell for å ha rekruttert henne inn i et liv der hun ble utsatt for seksuell handel mens hun var mindreårig. Saken endte med forlik.

* Mars 2011: Giuffre går ut offentlig med sin historie fra innsiden av seksuell menneskehandel. Saken publiseres i Mail on Sunday og inkluderer et bilde av Giuffre sammen med prins Andrew.

* Desember 2014: I et rettsdokument forteller Giuffre at hun ble sendt til prins Andrew minst tre ganger da hun var 17 år gammel i 2001. Ifølge Giuffre skal Maxwell ha bedt henne gjøre for Andrew «det du gjør for Epstein».

* 2. januar 2015: Det britiske kongehuset avviser alle anklager om at prins Andrew har hatt «upassende omgang med mindreårige». Andrew nekter å forklare seg under ed.

* 6. juli 2019: Jeffrey Epstein pågripes i New Jersey. Han blir tiltalt for å ha forgrepet seg seksuelt på flere dusin mindreårige jenter mellom 2002 og 2005.

* 10. august 2019: Epstein tar sitt eget liv i fengselet. Tiltalen mot ham frafalles.

* Juli 2020: Ghislaine Maxwell blir arrestert i New Hampshire, siktet for tre tilfeller av å ha rekruttert mindreårige jenter til overgrep.

* August 2021: Giuffre saksøker prins Andrew og anklager ham for seksuelle overgrep. Prins Andrew avviser anklagene.

* 29. november 2021: Rettssaken mot Maxwell starter i New York. Hun er tiltalt for å ha hjulpet Jeffrey Epstein med å rekruttere og misbruke unge jenter og kvinner. Saken om Giuffre er ikke en del av tiltalen.

* 30. desember 2021: Maxwell blir kjent skyldig i fem av seks tiltalepunkter.

* 3. januar 2022: Et forlik inngått mellom Giuffre og Epstein i 2009 offentliggjøres. Det viser at Epstein betalte 500.000 dollar til Giuffre, som i sin tur gikk med på å ikke saksøke noen av Epsteins forbindelser som kunne blitt beskrevet som en «potensiell tiltalt».

* 12. januar: En dommer i New York avviser et krav fra prins Andrew om at Giuffres sivile søksmål mot ham skal avvises, og beslutter at saken skal gå sin gang.

Read Entire Article