OpenAI-flukt til Microsoft: – Sier at du ikke vil ha Haaland på laget lenger

2 weeks ago 16Microsoft-sjef Satya Nadella (til høyre) tar imot OpenAIs daværende sjef Sam Altman under et arrangement i San Francisco 6. november. Foto: JUSTIN SULLIVAN / AFP / NTB

På bare noen dager har OpenAI gått fra å være kongen innen kunstig intelligens til å bli kastet ut i kaos.

Publisert:

For mindre enn 20 minutter siden

Sent tirsdag kveld melder Reuters at det er svært dårlig stemning blant investorene i OpenAI – giganten innen kunstig intelligenskunstig intelligensAI står for artificial intelligence, og er i korte trekk når en datamaskin er i stand til å ta valg, lære og løse problemer som vanligvis krever menneskelig intelligens. ChatGPT er et eksempel på et AI-program som i stor grad klarer å svare selvstendig og utfyllende på spørsmål stilt av brukere. som står bak den populære AI-chatbotentjenesten ChatGPT ChatGPT Gratis og populær tjeneste basert på kunstig intelligens (AI). ChatGPT klarer i stor grad å svare selvstendig og utfyllende på spørsmål stilt av brukere. og bildegeneratoren Dall-E.

Ifølge kilder nyhetsbyrået har snakket med, vurderer flere investorer nå å saksøke styret i selskapet

Det skjer etter at grunnleggeren av OpenAI, Sam Altman, fikk sparken av styret fredag.

Sparkingen av Altman har kastet selskapet ut i kaos.

– De var verdt 86 milliarder på fredag. Det er like mye som tre ganger DNB. Nesten like mye som Equinor. Hvis det blir som det ser ut nå, så er jo selskapet så godt som verdiløst, sier investeringsdirektør i Nordea-fondene Robert Næss til VG.

– Ikke konsekvent ærlig

Styret i OpenAI begrunnet avskjeden med at han ikke var «ærlig» i sin kommunikasjon med dem.

– Altmans avgang kommer etter en grundig vurdering hvor styret har konkludert med at han ikke var konsekvent ærlig i sin kommunikasjon med styret, noe som har hindret styrets arbeid, skrev OpenAI i en pressemelding fredag kveld.

Styreleder og medgrunnlegger Greg Brockman sluttet samme dag på grunn av sparkingen av Altman. I et innlegg på X skriver han at han er stolt over alt selskapet har fått til.

– Men etter dagens nyheter slutter jeg.

Kommentar: Kan AI ha blitt for farlig?

Foto: Skjermdump X

Nå har Altman og Brockman funnet veien til Microsoft. Tech-giganten har investert over 13 milliarder dollar i OpenAI, ifølge New York Times.

– Vi er fortsatt forpliktet til vårt partnerskap med OpenAI, skriver daglig leder for Microsoft, Satya Nadella på X.

I samme innlegg ønsker han duoen Brockman og Altman velkommen inn i varmen.

– Og vi er ekstremt fornøyd med å dele nyheten om at Sam Altman og Greg Brockman, sammen med kollegaer, vil bli med Microsoft for å lede et nytt avansert AI-forskningsteam.

 Robert Næss er investeringsdirektør i Nordea-fondene. Her under en konferanse om kvinners lederskap i Oslo i 2017. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

– Så godt som verdiløst

Investeringsdirektør Robert Næss sier at sparkingen av Altman er dårlig nyheter for OpenAI og gode nyheter for Microsoft.

Mandag hadde selskapet en rekordhøy verdi på børsen.

– Du sier at du ikke vil ha Haaland på laget lenger, sier han om Altman-sparkingen.

Men OpenAI mistet ikke bare sin Haaland: Nå risikerer de å miste hele startelleveren. Mandag har over 700 av selskapets rundt 770 ansatte skrevet under et brev som krever styrets avgang. Samtidig truer de med å skifte beite til Altmans nye arbeidsgiver.

– Microsoft har forsikret oss om at det er stillinger for alle OpenAI-ansatte i deres nye datterselskap, om vi skulle velge å bli med, skriver de ifølge Reuters.

Reuters melder også at brevet er signert av Ilya Sutskever, et av styremedlemmene som sparket Altman.

– Jeg angrer dypt på deltagelsen min i styrets avgjørelse. Jeg mente aldri å skade Open AI, skrev Sutskever i et innlegg på X mandag.

Næss sier at mesteparten av verdien i selskapet vil fordufte om 700 av selskapets bortimot 770 ansatte forsvinner.

– Verdien er folkene i selskapet, og hvis de forsvinner er det ikke mye verdier igjen.

Publisert:

Publisert: 21.11.23 kl. 03:48

Read Entire Article