Petter Solberg har gått ned 4,5 kilo til comebacket

1 month ago 20Ingen skal si at Petter Solberg (49) ikke tar comebacket på alvor.

Oliver og Petter Solberg diskuterer under testen denne uken. Foto: Anton Nelson, Monster Energy

Publisert: 14.06.2024 18:42

Torsdag, fredag og lørdag kjører han EM-runde hjemme i Värmland, der sønnen Oliver (22) er favoritt til å vinne.

– Jeg har gått ned 4,5 kilo. Hver eneste kilo teller. Det er nok ikke den gamle matchvekta, men jeg er fornøyd, sier Petter Solberg til VG.

Han gjør comeback etter nesten fem år borte fra rally på mesterskapsnivå. Men at han tar det på alvor, kan også illustreres ved at han og Oliver hadde full testdag mandag, for å kunne stille optimalt forberedt til EM-løpet.

– Hvordan har du klart å gå ned 4,5 kilo?

– Det er bare trening og å spise fornuftig!

Det var høsten 2019 at den tidligere rallyverdensmesteren kjørte sitt siste VM-løp i Wales, samtidig som sønnen Oliver, nettopp fylt 18 år, gjorde sin debut. Faren vant WRC2-klassen.

– Jeg gleder meg voldsomt. Det er et veldig bra felt, og jeg regner ikke med å kunne kjempe om seieren. Men jeg skal selge meg dyrt, og jeg lover å lage masse show for tilskuerne, sier Solberg til VG.

Også bilen holder mål. Familiens VW Polo GTI har stått i Solbergs garasjeanlegg i Torsby og ropt på ham i lengre tid.

– Det trygler meg om å bruke den, smiler Petter Solberg.

Han får med seg Jonas Andersson som kartleser. Svensken har tidligere hjulpet Mads Østberg til VM-seier. Solberg sier til VG at han er veldig fornøyd med hvordan samarbeidet fungerte på testen mandag.

Petter Solberg fyrer denne uken opp sin VW Polo GTI igjen. Her fra testen. Foto: Anton Nelson, Monster Energy

I fjor vant sønnen Oliver Solberg tidenes første utgave av dette rallyet, som har navnet Royal Rally of Scandinavia. Det er en slags etterkommer etter den gamle VM-runden i Värmland - som så ble flyttet til Nord-Sverige på grunn av usikker vinter.

Siste fulle sesong i rally-VM kjørte Petter Solberg i 2012. Senere byttet han til rallycross og ble verdensmester fire ganger, to ganger individuelt og to ganger i lag.

Siden 2019 har han overlatt kjøringen til neste generasjon og fulgt sønnen Oliver tett i rally-VM.

Det kryr av andre norske toppførere til start utenfor Färjestads hockeyarena i Karlstad; Mads Østberg, Eyvind Brynildsen, Frank Tore Larsen. Hayden Paddon fra New Zealand er på plass (det er et åpent EM), og det samme er mannen som Petter Solberg vant team-VM sammen med - Johan Kristoffersson (med norske Stig Rune Skjærmoen som kartleser).

PS: Kona/mamma Pernilla Solberg er opptatt med møter i Sentral-Asia som president i FIAs rallyseksjon, men får med seg den siste dagen av duellen mellom mann og sønn.

Read Entire Article