Phil Foden ble årets spiller i Premier League – slo Haaland og Ødegaard

1 month ago 3418. mai 2024 kl. 12:02

Phil Foden kom best ut i kåringen av sesongens beste Premier League-spiller. Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard var blant de nominerte.

– Å vinne denne prisen er noe jeg er ekstremt stolt over, sier Foden til Manchester Citys hjemmesider.

Foden har scoret 17 mål og fått åtte målgivende på 34 ligakamper denne sesongen. 23-åringen vinner prisen for første gang, og sørger for at en Manchester City-spiller får prisen for femte sesong på rad.

Kåringen er det Premier League selv som står bak, og vinneren ble bekreftet på deres hjemmesider lørdag – dagen før serieavslutning.

Vinneren av prisen ble kåret gjennom stemmer fra folket, kombinert med et panel av fotballeksperter.

I fjor fikk Haaland prisen som første nordmann etter en strålende debutsesong for Manchester City (52 mål på 53 kamper).

Haaland har 27 nettkjenninger i Premier League før siste runde. Det gjør ham til en klar toppscorer, og totalt står jærbuen med 38 mål på 43 klubbkamper denne sesongen. Skadeavbrekk har gitt Haaland færre mål og kamper enn i 2022/23.

Ødegaard var også inne på nominasjonslista. Arsenals kaptein har vært en bærebjelke for en klubb som kjemper om sin første ligatittel på 20 år.

De øvrige nominerte var Cole Palmer (Chelsea), Declan Rice (Arsenal), Alexander Isak (Newcastle), Virgil van Dijk (Liverpool) og Ollie Watkins (Aston Villa). (NTB/NRK)

Read Entire Article