Politiet avfyrte skudd mot en person i Nordhordland. Vil ikke kommentere saken.

1 week ago 9



Vedkommende er sendt til sykehus, opplyser politiet.

Politi på stedet ved Helsehuset i Knarvik fredag morgen. Foto: Vegar Valde

I forbindelse med et oppdrag i Knarvik i Alver kommune natt til fredag har politiet avfyrt skudd mot en person, skriver politiet i en pressemelding.

Politiet har fredag morgen sperret av et område ved Helsehuset i Knarvik. Operasjonsleder Jørgen Ommedal i Vest politidistrikt bekrefter til BT at politiet har vært ved Helsehuset i natt, og har sperret av området.

Personen som ble skutt ble umiddelbart tatt hånd om av helsepersonell og kjørt til Haukeland universitetssjukehus. Vedkommende var våken og bevisst, opplyser politiet.

Politi på stedet sikrer området. Foto: Vegar Valde

Spesialenheten er varslet

– Operasjonsleder Eirik Loftesnes i Vest politidistrikt sier til BT at han ikke ønsker å kommentere saken, og henviser til Spesialenheten for politisaker.

Vet du noe om denne saken? Tips BT her.

Thor Larsen, påtalefaglig etterforsker i Spesialenheten, sier at han ikke har anledning til å stille til intervju, men svarer skriftlig til BT.

– Spesialenheten er varslet om at politiet natt til fredag har skutt en person i Knarvik i Alver kommune. Spesialenheten har besluttet å iverksette etterforsking, skriver Larsen.

Politiet har satt opp sperrebånd. Foto: Bjørn Erik Larsen

Kripos vil bistå

Han opplyser at formålet med etterforskingen er å belyse hendelsesforløpet og omstendighetene rundt situasjonen hvor det ble avfyrt skudd.

– Kripos er varslet og vil bistå Spesialenheten med åstedsundersøkelser. Våpen involvert vil bli sikret. Spesialenheten vil avhøre tjenestepersonene og vitner så snart som mulig. Av hensyn til den videre etterforskingen gis det ikke mer detaljert informasjon om saken på nåværende tidspunkt.

Read Entire Article