Politiet siktet først kvinnen for drap. Nå tror de hverken mannen eller kvinnen ble drept.

1 month ago 19– Det fremstår å være to dødsfall under tragiske omstendigheter, sier bistandsadvokat Sol Elden til NRK.

Fredag fant politiet den savnede kvinnen etter drapet i Stavern i et turområde i Larvik. Foto: Geir Eriksen, NTB

Publisert: 14.06.2024 21:09 | Oppdatert: 14.06.2024 21:27

– Slik saken er opplyst nå, fremstår det ikke som om det har funnet sted noe drap, hverken av mine klienters far eller hans samboer, sier Elden til NRK.

Det var 3. januar at politiet etterlyste en kvinne i slutten av 40-årene og siktet henne for drap på samboeren, en mann i 50-årene.

Dagen før hadde de funnet mannen død der de bodde. Funn på åstedet gjorde at politiet startet drapsetterforskning.

Politiet mente samtidig at funnene ga skjellig grunn til siktelsen av kvinnen. Men de fikk ikke kontakt med henne, og visste ikke hvor hun var.

Funnet i turområde

Allerede 4. januar sa politiet at de hadde gjort funn på åstedet, som styrket andre teorier enn at kvinnen hadde drept mannen. Politiet mente hendelsesforløpet kunne ha vært annerledes enn de hadde trodd i starten.

Politiet lette etter spor i snøen utenfor boligen der mannen ble funnet død. Foto: Jan T. Espedal, Aftenposten

De nye opplysningene ga, ifølge politiet, grunnlag for å undersøke teorien om drap og selvdrap nærmere, men også en teori om at kvinnen kan ha blitt drept først.

Kvinnen ble meldt savnet og politiet begynte å lete etter henne i snøen rundt boligen, med spader, politihunder og droner.

Rundt tre uker etter at kvinnen ble siktet og etterlyst internasjonalt, ble etterlysningen endret av politiet. Opprinnelig var hun etterlyst som siktet, men så ble hun etterlyst som savnet.

15. mars ble hun funnet i et turområde i Larvik.

Read Entire Article