Politiet skjøt mot person i politiaksjon

1 week ago 12 Marit Hommedal / NTB

Politiet skjøt mot en person under en politiaksjon i Knarvik i Nordhordland i natt. Personen er fraktet til sykehus. Legevakta i Knarvik er sperret av. Foto: Marit Hommedal / NTB

Under en politiaksjon natt til fredag løsnet politiet skudd mot en person i Nordhordland. Personen er sendt til sykehus.

I forbindelse med et oppdrag i Knarvik i Alver kommune natt til fredag har politiet avfyrt skudd mot en person.

Det opplyser politiet i en pressemelding tidlig fredag morgen.

Person som ble skutt, ble umiddelbart tatt hånd om av helsepersonell og kjørt til Haukeland Universitetssykehus, opplyser de videre.

 Eva Frimanslund / TV 2

PRESENNING: Politiet her hengt opp en presenning i forbindelse med at politiet skjøt mot en person i Knarvik. Foto: Eva Frimanslund / TV 2

Spesialenheten varslet

Vedkommende er våken og bevisst, opplyser politiet i Vest i pressemeldingen.

Politiet har sperret av inngangen til legevakta i Knarvik. Det er også hengt opp en presenning på området som er sperret.

– Vi kan ikke si noe mer om dette. Jeg må henvise deg til Spesialenheten som etterforsker saken, sier operasjonsleder Eirik Loftesnes i Vest politidistrikt til TV 2.

Påtalefaglig etterforskningsleder i Spesialenheten, Thor Larsen, sier til TV 2 at Spesialenheten er varslet om hendelsen.

Kripos er varslet og vil bistå Spesialenheten med åstedsundersøkelse.

 Marit Hommedal / NTB

SPERRET: Legevakta i Knarvik er sperret av i forbindelse med politiaksjonen. Foto: Marit Hommedal / NTB

Avhør av politifolk

Våpen involvert vil bli sikret, og Spesialenheten vil avhøre tjenestepersoner og vitner så snart som mulig, opplyser de.

– Formålet med etterforskingen er å få belyst hendelsesforløpet, og de nærmere omstendighetene rundt situasjonen hvor det ble avfyrt skudd, skriver Larsen i en epost.

Av hensyn til den videre etterforskingen gis det ikke mer detaljert informasjon om saken på nåværende tidspunkt, opplyser de videre.

Spesialenheten sier de vil komme med en oppdatert pressemelding i dag kl. 15.00.

Read Entire Article