Snøscooter-ulykke: - Skadeomfang er ikke kjent

2 weeks ago 12Politiets kriminalteknikere i arbeid ved apoteket i Arendal sentrum der en skadd kvinne døde. Foto: Elisbeth Grosvold / NTB

Fem timer etter dødsfallet i Arendal vet politiet ikke om de står overfor en ulykke eller et drap, og må kanskje vente til obduksjonen med å få svar.

Det var ved 9.30-tiden tirsdag at politi og ambulanse rykket ut til Boots Apotek i Arendal sentrum etter melding om en skadd kvinne som kort tid senere døde.

Politiet sperret av et større område rundt apoteket på hjørnet av Friholmsgaten og Tollbodgaten.

– Det er fortsatt for tidlig å si om det er et uhell eller en voldshendelse, skrev politiets operasjonsleder Øyvind Hægeland i en melding til pressen.

Politiet ønsker å komme i kontakt med vitner som har vært ved Boots apotek i gågaten i Arendal mellom klokken 9 og 9.25.

Politiet fikk melding om en skadd person ved apoteket like før klokken 9.30 tirsdag formiddag.

Ulykke eller straffbar handling

– Det ble forsøkt livreddende førstehjelp, men livet sto dessverre ikke til å redde, sier politiadvokat Vanja Bruvoll i Agder politidistrikt til NTB.

Politiet sperret av et større område rundt apoteket og jobbet utover dagen med å avhøre eventuelle vitner.

– Vi vet foreløpig ikke om det dreier seg om noe straffbart eller om det kan være en ulykke, sa Bruvoll i 11.30-tiden.

Etter at politiets kriminalteknikere hadde gjennomført sine første undersøkelser på stedet, ble den døde kjørt til Rettsmedisinsk institutt i Oslo.

– Da vet vi mer

– Vedkommende vil bli obdusert i morgen. Vi får den foreløpige obduksjonsrapporten i løpet av morgendagen, og da vet vi mer. Foreløpig kan vi fortsatt ikke si noe om dette er det ene eller det andre, sier politiadvokat Bruvoll.

Hun bekrefter at politiet jobber etter den såkalte verstefallsteorien, altså drap, for å unngå å overse eller miste spor og bevis som kan være avgjørende hvis det viser seg at kvinnen er offer for en straffbar handling.

– Dere kan ikke si noe mer om dette i dag?

– Mest sannsynlig kan vi ikke det, vi må avvente den foreløpige obduksjonsrapporten.

Politiadvokaten vil ikke gå inn på nøyaktig hvor den avdøde kvinnen ble funnet, om hun jobbet i det aktuelle apoteket eller hvor gammel hun var. Nærmeste pårørende er varslet.

Bruvoll oppfordrer folk som har vært i området ved apoteket mellom klokken 9 og 9.25, om å ta kontakt med politiet dersom de har sett noe av interesse, eller er usikre på om det de har sett, er av interesse eller ikke.

Apotekets kriseteam til Arendal

– Dette er en fryktelig tragedie. Vårt fokus nå er å ta vare på de berørte, pårørende og ansatte, sier administrerende direktør Kathrine Mehlin i Boots apotek i en pressemelding.

Boots apotek har aktivert sitt kriseteam, som har reist til Arendal ifølge Mehlin.

(©NTB-Hans Olav Torgersen)

Read Entire Article