Sør-Korea skjøt varselskudd mot Nord-Korea

4 weeks ago 14Mellom 20 og 30 soldater skal ha beveget seg inn i Sør-Korea tirsdag morgen.

JOBBER PÅ GRENSEN: Bildet skal vise nordkoreanske soldater arbeider i den demilitariserte sonen mellom Nord- og Sør-Korea 4. juni. Foto: YONHAP / EPA
  • Bilde av Ingrid Hovda Storaas
tirsdag 18. juni kl. 05:19

Det melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap tirsdag.

Ifølge Yonhap skal soldatene ha jobbet i den demilitariserte sonen, og de skal raskt ha vendt tilbake til Nord-Korea etter Sør-Koreas varselskudd.

Sørkoreanske myndigheter sier de antar grensekryssingen skjedde ved en feil.

Hendelsen skjer bare timer før Russlands president Vladimir Putin er ventet å ankomme Nord-Korea for et statsbesøk.

Nord-Korea har den siste tiden sendt ballonger fylt med alt fra sigarettstumper til avføring over grensen til Sør-Korea:

Hendelsen er den andre i området på under to uker. 11. juni meldte Sør-Korea at en gruppe på minst ti nord-koreanske soldater hadde krysset grensen i den demilitariserte sonen. Også da svarte Sør-Korea med varselskudd.

Ifølge Yonhap har Nord-Korea de siste månedene sendt flere hundre soldater til grensen for å gjennomføre ulike aktiviteter. En av dem skal være utplassering av landminer.

Les også: Koreansk ballongkrangel: Søppel og avføring sendt opp i luften

– Disse aktivitetene ser ut til å være et ledd i å øke kontrollen internt i det nordkoreanske militæret og blant innbyggerne, og få dem fra å forsøke å krysse grensen, sier Sør-Koreas generalstab.

Sør-Koreas militære sa tirsdag at de tror flere nordkoreanske soldater har blitt såret eller drept i eksplosjoner på grensen den siste tiden.

– Det virker som de gjør arbeid i den demilitariserte sonen på en utilfredsstillende måte, til tross for at mange skader skjer på grunn av eksplosjoner fra landminer, ser de til Yonhap.

Read Entire Article