Tidligere stortings­representant Erling Folkvord er død

1 month ago 27Tidligere stortingsrepresentant og Oslo-bystyremedlem Erling Folkvord (R) er død, opplyser familien til NTB. Han ble 74 år gammel.

 Jon-Michael Josefsen / NTB
AKTIV POLITIKER: Erling Folkvord var folkevalgt for Rød Valgallianse og Rødt frem til 2011. Foto: Jon-Michael Josefsen / NTB

Publisert 01.03.2024 14:11 Sist oppdatert nå

74-åringen døde i formiddag, opplyser familien. Han var på reise i Stockholm i forbindelse med et bokprosjekt om Kurdistan og Palestina.

– Det er veldig trist å motta nyheten om at Erling Folkvord er død, sier Rødt-leder Marie Sneve Martinussen til TV 2.

Folkvord ble født i Levanger i 1949, og utdannet seg som sosionom i Trondheim. Han flyttet så til Oslo og jobbet innen omsorgstjenestene.

Han var med i Oslo bystyre for Rød Valgallianse og Rødt i til sammen 19 år frem til 2011. Han var aktiv i partiet både før og etter dette. 

I 1993 ble Folvord Rød Valgallianses eneste representant på Stortinget da han ble valgt inn i perioden 1993 til 1997.

Der var han partiets parlamentariske leder og medlem av finanskomiteen.

– Erling hadde en rekke andre verv og mange hjertesaker. Han engasjerte seg mot korrupsjon og maktmisbruk. Han engasjerte seg sterkt i kurdernes sak. Han engasjerte seg for Palestina, sier Martinussen.

Da Rød Valgallianse ble Rødt i 2007, ble Folkvord med inn i det nye partiet. 

– Erling var engasjert i Rødt, og selv om han ikke alltid var enig i de valgene Rødt tok deltok han aktivt og har gjort en viktig jobb som har hatt betydning både for Rødt, Oslo og Norge.

– Det vil jeg på vegne av hele bevegelsen Rødt takke Erling for. Mine varmeste tanker til familier og nære.

Read Entire Article