Trump ber Høyesterett gripe inn – krever immunitet

2 weeks ago 23Trump mener at han må slippe å bli stilt for retten for anklager om at han på tampen av sin presidentperiode oppfordret en mobb til å storme Kongressen.

HAR IMMUNITET: Høyesterett har tidligere erkjent at presidenten har immunitet, men at den ikke er absolutt. Foto: EVELYN HOCKSTEIN / Reuters / NTB
  • Bilde av Marius Medby
mandag 12. februar kl. 22:42

Ekspresident Donald Trump hadde til mandag å be Høyesterett gripe inn etter at en amerikansk ankedomstol avviste hans krav om immunitet, noe han nå har gjort.

Trump argumenterer med at han har immunitet som gjør at han ikke kan straffeforfølges for anklagene.

Spørsmålet om Trump hadde immunitet i sine forsøk på å omgjøre valgtapet i 2020, behandles i en føderal ankedomstol. Tirsdag avviste en ankedomstol i Washington at Trump hadde immunitet da han forsøkte å «stjele» valget fra Joe Biden.

Tidligere har høyesterett erkjent at presidenten har immunitet, men at denne immuniteten ikke er absolutt og gjelder for presidentens offisielle forpliktelser.

I forrige uke var Trump på plass i retten i Washington D.C.

Trump sa han ville møte i den føderale domstolen med «et kraftfullt budskap» på vegne av 74 millioner patrioter, som ifølge Trump utgjør hans politiske bevegelse i USA.

Saken i D.C. tirsdag forrige uke handlet om at Trump har bedt om immunitet.

  • Han mener at han må slippe å bli stilt for retten for anklager om at han på tampen av sin presidentperiode oppfordret en mobb til å storme Kongressen.
  • Han anklages også for å ha forsøkt å snu valgresultatet i 2020 til sin egen fordel ved å hevde at Joe Bidens seier var «rigget».
  • Hvis Trump skulle vinne frem, vil det kunne sette en presedens for at USAs presidenter ikke kan straffeforfølges.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article