United-journalist reagerer på ten Hag-svar: – Et problem

1 week ago 6MANCHESTER (VG) En av dem som følger Manchester United tettest, har vært imponert over manager Erik ten Hags evner til å kommunisere klart, tydelig og presist. Nå er han ikke like overbevist.

 Erik ten Hag, her etter kampen mot Brighton sist helg.

UNDER PRESS: Erik ten Hag, her etter kampen mot Brighton sist helg. Foto: OLI SCARFF / AFP / NTB

Publisert: 19.09.2023 08:11

Samuel Luckhurst – Manchester Evening News’ lederskribent på United-stoff – mener klubben er i alvorlig trøbbel.

– Taper du tre av de fem første kampene, så er det krise. I tillegg har de to seirene de har fått, vært lite overbevisende. Og ten Hag prøver å være positiv. Akkurat den positiviteten er en greie akkurat nå, sier han til VG – i presserommet på Old Trafford, der United i helgen ble ydmyket.

 Samuel Luckhurst, her i presserommet på Old Trafford sist helg.

FØLGER UNITED TETT: Samuel Luckhurst, her i presserommet på Old Trafford sist helg. Foto: Mikal Aaserud, VG

For Luckhurst har notert seg at United-manageren gjør det han kan for å trekke frem positive ting etter svake resultater.

Etter tapet mot Arsenal i den siste kampen før landslagspausen, var ten Hag klar på at laget hadde spilt en god kamp. Nederlenderen gjentok budskapet etter 1–3-tapet mot Brighton lørdag.

Det var ikke mange som var på linje med ten Hag.

Britiske medier omtalte United som et rot, en klubb som er i ferd med å rakne og laget som tannløst.

Tidligere United-spiller og nå Sky Sports-ekspert, Gary Neville, skrev følgende på sosiale medier:

– Det mest bekymringsfulle var at dette ikke var overraskende. Dette var ikke mangel på innsats eller en spillergruppe som ikke var interessert, meldte han og fortsatte:

– Dette var et lag som ble slått komfortabelt av en motstander som visste hva de drev med. Så enkelt som det.

Luckhurst er klar på at ten Hag har imponert i kommunikasjonen.

– Han har vært klar og tydelig i håndteringen av media. Men noen av de tingene han nylig har sagt … Det er en feilslått positivitet, som minner om van Gaalvan GaalLouis van Gaal var Manchester United-manager fra 2014 til 2016.. Det er ikke en person ten Hag ser opp til. Og den positiviteten er et problem når ting ikke går deres vei, mener Luckhurst.

Journalisten sier at fansen enn så lenge står bak manageren sin.

– Men det må gå virkelig galt for at de skal snu seg mot ham i nær fremtid.

Den første måneden av sesongen har – av kjente grunner – vært turbulente. Luckhurst mener mange av de vanskelige sakene har vært utenfor ten Hags ansvarsområde.

– Men altfor mye har handlet om å slukke branner hver eneste uke.

– Når det gjelder Sancho så ga ten Hag bare et ærlig svar. Folk i klubben sier han har en sykelig uvilje mot å lyve. Noe som er bra for oss. Vi vil ha en manager som snakker ærlig. På det punktet vil supporterne støtte ham.

Etter smellen i helgen skrev James Ducker i The Telegraph at Brighton hadde brukt 17 millioner pund på startelleveren. Ifølge Ducker var det en fjerdedel av det United brukte på Jadon Sancho i 2021…

Noe ten Hag ble konfrontert med.

– Jeg tenker at Brighton også bruker penger som alle andre, men når United kommer, så øker prisene. Det er også sant, sa United-manageren.

Ducker skrev kort tid senere at «ten Hags unnskyldninger holder ikke».

– Det føyer seg bare inn i Uniteds svake statistikk med å kjøpe og selge spillere. Det er et problem som strekker seg tilbake til tiden under Ferguson og frem til i dag. United har heller ikke – slik det ser ut nå – forbedret seg siden sist sesong med de kjøpene ten Hag har gjort, vurderer Luckhurst og fortsetter:

– Det er fortsatt tidlig, men akkurat nå taper de for lag som de konkurrerer om en plass i Champions League neste år (som Brighton og Tottenham). Taper du de kampene så kommer du deg ikke dit neste sesong.

PS! For Manchester United fortsetter en travel høst med bortekamp mot Bayern München i første gruppespillkamp i Champions League onsdag.

Read Entire Article