Zelenskyj: Ukraina må forberede seg på en ny krigsvinter

2 weeks ago 129Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj avbildet mens han venter på USAs utenriksminister Antony Blinken i Kyiv tidligere denne uken. Foto: Brendan Smialowski / AP / NTB

Ukraina er i gang med å forberede seg på en ny vinter med krig, sier president Volodymyr Zelenskyj. Samtidig kommer meldingene om nye droneangrep.

Publisert:

For mindre enn 20 minutter siden

– Nå må alle gjøre alt som er mulig, og også alt som virker umulig, for å hjelpe Ukraina med å komme seg gjennom vinteren og opprettholde alle funksjoner, sa Zelenskyj i sin daglige videotale lørdag.

– Luftforsvar, forberedelser av energisektoren, sosiale systemer, formålstjenlige støttepakker fra våre partnere – alle offentlige tjenestepersoner og militære offiserer har klare oppgaver, la han til.

Forrige vinter påførte russiske styrker store ødeleggelser på ukrainsk energiinfrastruktur med rakett- og droneangrep, slik at mange ukrainere var uten lys og varme. Men omfattende reparasjonsarbeid har siden blitt gjennomført, ifølge energidepartementet i Kyiv.

Samtidig kommer det nye meldinger om angrep mot Ukraina natt til sønda.

Den regionale militæradministrasjonen bekrefter at ukrainsk luftvern er aktivert rundt hovedstaden.

De melder at nedfall fra en drone har truffet en fleretasjes bygning, men ingen er meldt skadede.

Ordfører Vitaly Klitsjko sier det har vært nedfall fra droner i fire deler av byen. Noen biler er ødelagt, men det er ikke meldt om skader på infrastrukturen.

Vitner melder til Reuters at minst fem eksplosjoner er hørt natt til søndag.

Publisert:

Publisert: 10.09.23 kl. 01:37

Read Entire Article