Justin Baldoni saksøker avis for svimlende sum etter Blake Lively-reportasje

4 months ago 20


 PA og REUTERSISFRONT: Justin Baldoni og Blake Lively, han på filmpremiere i New York i august og hun på en filmgalla i Los Angeles i november. Foto: PA og REUTERS

«It Ends With Us»-stjernen (40) krever at New York Times blar opp 2, 8 milliarder norske kroner for omtalen av den bitre striden han har med Blake Lively (37).

Torsdag 2. januar kl. 10:30

Kortversjonen

  • Blake Lively har gått til sak moy regissør og motspiller Justin Baldoni med anklager om seksuell trakassering under innspillingen av filmen.
  • Nå slår Baldoni tilbake med søskmål mot New York Times.
  • Baldoni føler seg ærekrenket og hevder at avisen ignorerte bevis og fremstilte en ensidig sak.
  • Skuespillerstriden har ført til polariserte reaksjoner på sosiale medier.

Sommerens store filmsnakkis, altså i 2024, har endt i en skikkelig, offentlig skittentøyvask.

At det var trøbbel i kulissene, ble tydelig allerede rett etter premieren. Baldoni, som både regisserte og spilte den mannlige hovedrollen, deltok ikke på de samme promotilstelningene som resten av staben.

Han drev egen promo for filmen.

Se Lively og Baldoni i filmtraileren her:

Og 21. desember ble detaljene kjent, i hvert fall fra den ene parten, da New York Times brettet ut Blake Livelys søksmål mot nettopp Justin Baldoni.

Lively anklager motspilleren for å ha utsatt henne for seksuell trakassering under innspillingen og satt henne i «alvorlig emosjonell nød».

Lively og hennes apparat hevder også at Baldoni og hans leir har organisert en omfattende svertekampanje av henne.

I sosiale medier har det nemlig blitt en voldsom polarisering når det gjelder hvem som tror på hvem, og i starten gikk dette i Baldonis favør.

Dette har imidlertid forandret seg etter at New York Times utbroderte søksmålet fra Lively.

Hevder ærekrenkelse

Baldoni har forholdt seg taus siden artikkelen ble publisert, men nyttårsaften ble det klart at han har gått til søksmål mot New York Times med krav om oppreisning på 250 millioner dollar – altså 2, 8 milliarder kroner.

Baldoni er ifølge Variety én av ti saksøkere. Blant de andre er PR-rådgiverne Melissa Nathan og Jennifer Abel.

De anklager avisen for ærekrenkelse og invadering av privatlivets fred etter at de publiserte oppslaget med overskriften «'We Can Bury Anyone': Inside a Hollywood Smear Machine».

På norsk vil det si: «Vi kan begrave hvem som helst: På innsiden av et sverte-apparat i Hollywood».

Saksøkerne hevder at New York Times baserte seg nærmest utelukkende på Livelys «uverifiserte og egennyttige fremstilling», og at avisen «ignorerte beviser» som motsa hennes påstander.

 Jojo Whilden / SF StudiosSCENE: Justin Baldoni og Blake Lively spiller kjærester i «It Ends With Us». Foto: Jojo Whilden / SF Studios

Søksmålet påstår at avisen brukte «håndplukket» og endret kommunikasjon tatt ut av sammenheng – med den hensikten å villede. Blant annet vises det i Baldonis søksmål til en utveksling av tekstmeldinger, som kaster et annet lys over spesielt én av Livelys påstander.

Lively sier i sitt søksmål at Baldoni gjentatte ganger kom inn i hennes trailer uanmeldt, da hun ikke var fullt påkledd, og mens hun ammet yngstebarnet.

Mostridende meldinger

Baldoni viser på sin side til SMS-er fra Lively, der hun angivelig ber ham komme innom hennes trailer «for å øve på replikker, siden hun sitter der og pumper brystmelk».

Han skal da ha svart at han kommer bortom etter å ha spist med crewet.

Det vektlegges at Lively skal ha signert sin tekstmelding med «X», et vanlig uttrykk for «kyss».

«It Ends With Us (Det ender med oss»), handler om vold i nære relasjoner. Filmen ble dypt personlig for Lively – se TV-innslag (artikkelen fortsetter under):

Baldoni hevder at New York Times ikke ga ham tilstrekkelig mulighet til å gi sin versjon.

New York Times står imidlertid fast på at de har gjort en grundig og ansvarlig rapportering, og at de kommer til å forsvare seg kraftig mot søksmålet.

Baldonis advokat Bryan Freedman hevder avisen «ga etter for ønskene til to mektige og «urørlige» Hollywood-giganter» og gikk på akkord med journalistiske, etiske regler da de lot Lively og hennes ektemann Ryan Reynolds (48) komme med sin historie.

Avisen står på sitt

En talsperson for New York Times sier til Varety at rollen til en uavhengig nyhetsorganisasjon er å følge fakta dit de leder.

– Vår artikkel er basert på en gjennomgang av tusenvis av sider med originale dokumenter, inkludert tekstmeldinger og e-poster, som vi siterer nøyaktig og utførlig i artikkelen. Så langt har hverken Wayfarer Studios (produksjonsselskapet til Baldoni, journ.anm.), Baldoni, de andre omtalte i artikkelen eller deres representanter påpekt en eneste feil, sier talspersonen.

Baldoni ble vraket av agentbyrået WME, som også representerer Lively og Reynolds, bare timer etter at artikkelen i New York Times ble publisert.

Avisen omtaler her søksmålet mot seg selv.

 Jojo Whilden / SF StudiosSånn så det ut på kinolerretet. Foto: Jojo Whilden / SF Studios
Read Entire Article