Med Dine Pengers Arvetre kan du på en enkel måte få svar på mange av spørsmålene om arv som du brenner inne med.
Er du usikker på om samboeren din automatisk arver deg? Eller er du kanskje singel og barnløs, og vil finne ut hvem i familien som arver formuen din?
Kanskje du som særkullsbarn har lurt på om du har rett på like stor del av arven som halvsøsknene din? Eller er du bare nysgjerrig på om du kan kreve arv etter din fars onkel den dagen han går bort?
Og hva betyr det egentlig dersom du selv – eller din nylig avdøde slektning – har skrevet et testament?
Dette er eksempler på spørsmål som du kan få svar på ved å klikke deg gjennom Dine Pengers Arvetre!
Hvem har laget Arvetreet?
Innholdet i Arvetreet er utarbeidet av Dine Penger-redaksjonen og kvalitetssikret av advokatene André M. Carlsen og Ida Westvang i Bull & Co Advokatfirma AS, slik at du skal være trygg på at informasjonen er oppdatert og i tråd med gjeldende arvelov.
Her er Arvetreet - klikk deg gjennom de punktene som passer for deg:
Hvorfor bør du bruke Arvetreet?
Arv er noe som før eller senere angår oss alle. Og enten du lurer på hvem som arver deg – eller hvem du arver – så skal Arvetreet gi deg en god pekepinn på hvem som har rett til å arve.
Mellom 150 og 200 arvesaker havner i norske domstoler årlig, og trolig kunne mange av disse konfliktene vært unngått med mer kunnskap og mer åpenhet. Så ved å klikke deg gjennom Arvetreet, og etterpå ta en prat med familien , så kanskje du kan unngå at dine etterkommere må krangle i retten om arven etter deg.
Men vi mennesker er jo også nysgjerrige av natur, så du skal også kunne bruke Arvetreet til å finne ut om det kan vanke noen kroner på deg den dagen et fjernere familiemedlem går bort.
Kompliserte arveoppgjør
Mange arveoppgjør kan være kompliserte, enten det skyldes nye samboerforhold, mine, dine og våre barn, store verdier, familiefirma, flere eiendommer eller andre ting, så vi gjør oppmerksom på at Arvetreet ikke gir den endelige fasit i alle situasjoner.
Dersom du kjenner deg igjen i noe av dette, anbefaler vi at du tar kontakt med noen med juridisk kompetanse på arv og skifte for å få kyndig veiledning for din situasjon.
Hvordan bruker du Arvetreet?
Arvereglene kan fremstå kompliserte, og vår kalkulator skal hjelpe deg med å finne ut hvordan arven fordeles i ulike livssituasjoner – både hvem som arver deg, og hvem du selv kan ha krav på arv etter.
Arvetreet er bygget som en enkel og trinnvis guide der du får svar på hvem som arver – eller hvem du arver – ved at du svarer på spørsmål om blant annet:
- Testament
- Sivilstatus
- Barn
- Uskiftet bo
- Andre slektninger
På vei mot konklusjonen i Arvetreet får du forklaringer, tips og artikkelforslag som er tilpasset din situasjon.
Uforståelige ord?
Arvelater, uskiftet bo og pliktdelsarv – er det som gresk for deg? Vi er fullstendig klar over at det er en del vanskelige ord og begreper innenfor arv, men ikke fortvil: Dersom du klikker på ordene med stiplet linje
under i Arvetreet, så spretter det umiddelbart opp en utdypende forklaring på hva ordet eller begrepet betyr.Gi ris eller ros – eller tips!
Vi vil veldig gjerne ha dine tilbakemeldinger og kommentarer (både negativt og positivt) til Arvetreet, så ikke nøl med å sende dette til tips@dinepenger.no.
Til samme mailadresse kan du også sende tips om interessante arvesaker eller forslag til problemstillinger innenfor arv du synes at Dine Penger-redaksjonen bør skrive om.