Skiforbundet vil ikke ha penger: – Absurd

3 months ago 20


 Geir Olsen / NTBSJEF: Jan-Erik Aalbu er leder for de norske skihopperne. Foto: Geir Olsen / NTB

Foreningen Skigrasrota vil gi 120.000 kroner til de norske hoppdamene før VM i Trondheim. Norges Skiforbund sier nei takk.

Søndag 9. februar kl. 09:55

Det skjer til tross for at hopplandslaget mangler hovedsponsor og har slitt med store økonomiske problemer i flere år.

– Situasjonen er absurd. Vi står med tusenlapper i hendene og vil støtte hoppjentene, men så takker Jan-Erik Aalbu (hoppsjef, red. anm.) nei. Skal virkelig hoppjentene bli skadelidende fordi noen i skiforbundet har en agenda mot oss? spør Audun Høisæther.

Han er leder for Skigrasrota. Det er en forening som ble stiftet da det stormet rundt tidligere hoppsjef Clas Brede Bråthen for få år siden. Foreningen styrer også Facebooksiden «Støtte for Hoppløftet», med snaut 49.000 medlemmer.

Foreningen Skigrasrota har markert seg som en svært kritisk stemme mot ledelsen i Norges Skiforbund.

– Hoppjentene var aldri en part i konflikten i fjor. Vi ønsket å donere penger som er samlet inn slik at de for eksempel kunne teste og optimalisere utstyret sitt i vindtunnelen til NTNU før VM. Slikt koster mye penger.

Bilde av Audun HøisætherAudun Høisæther

Styreleder i Foreningen Skigrasrota

VG har sett en epost fra kvinnetrener Christian Meyer, til Audun Høisæther, 3. februar. Der sendte Meyer kontonummer og ga uttrykk for at han setter pris på gaven. Han satt sportssjef Jan-Erik Aalbu på kopi.

Torsdag denne uken sendte Aalbu deretter selv en epost til Høisæther.

På kopi sto hoppkomitéleder Stine Korsen og generalsekretær i skiforbundet, Ola Keul:

«Vi viser til dialogen om økonomiske overføringer til NSF Hopp. Etter nærmere vurdering må vi meddele at NSF Hopp ikke kan akseptere økonomisk støtte fra Skigrasrota. Årsaken er at foreningens framtreden og aktivitet ikke er forenlig med våre verdier», heter det i eposten.

VG har konfrontert Norges Skiforbund med innholdet i denne saken. Hoppsjef Jan-Erik Aalbu svarer i en epost:

«I NSF Hopp jobber vi nå målrettet for å legge konfliktene bak oss og bygge en inkluderende hoppkultur preget av samarbeid, samhold og respekt for hverandre. Resultatene og roen i Hopp Norge viser at vi er i ferd å lykkes. Å ta imot penger fra denne gruppen er ikke forenlig med dette arbeidet og våre verdier, gitt deres framtreden og aktivitet».

Aalbu ønsker ikke å utdype hva han legger i «framtreden og aktivitet».

Audun Høisæther understreker at han har et godt forhold til Christian Meyer, hoppjentene og Jan-Erik Aalbu.

Foreningen Skigrasrota har derimot vært svært kritisk til Stine Korsens opptreden i tiden da flere hoppere gjorde opprør mot Alexander Stöckl - og østerrikeren forsvant ut av norsk skisport.

Hopplandslaget står fortsatt uten hovedsponsor, kort tid før VM på hjemmebane. Denne uken gikk sportssjef Jan-Erik Aalbu ut i Dagbladet med bønnen «Ring meg!».

Test deg selvGjør Norges Skiforbund det rette?aJa, dersom de mener at grupperingen har feil verdier, er dette riktigbNei. Forbundet trenger jo penger! Dette fremstår merkelig.cAner ikke. Dette engasjerer meg ikke.

Samtidig mener Audun Høisæther at Skigrasrota enkelt kunne samlet inn rundt 250.000 kroner.

– Hva gjør dere med pengene nå?

– Vi har fått en kjempeutfordring når skiforbundet ikke vil ta imot pengene. Vi har vurdert å sette opp en stipendordning for rekrutter. Men blir man tatt ut på landslaget dersom man har tatt imot 50.000 kroner fra oss? Tør noen å ta den sjansen?

Høisæther vil ikke kalle Skigrasrota for en protestbevegelse. Han kaller det en forening som har til oppgave å påse at Norges Skiforbund «overholder egne regler og verdigrunnlag».

Det mener han at ikke er tilfelle i dag.

– Har du selv opptrådt klanderverdig overfor skiforbundet?

Høisæther åpner med å si at han har spurt forbundet om dette, før han kommer med eksempler på episoder han mener skiforbundet burde håndtert annerledes.

– Vi har gitt noen tøffe tilbakemeldinger, men de trenger det. For vi spør oss hvem administrasjonen og skistyret er til for. Er det utøverne, eller mener de det motsatte? spør Audun Høisæther.

Read Entire Article