Amerikanske børser vingler fredag. – Tollsatser forblir en joker for tilliten i markedet, sier investeringssjef.
Publisert:
Oppdatert nå nettopp
Saken oppdateres gjennom handelsdagen.
Det har vært mye frem og tilbake siden åpning på Wall Street fredag.
De tre toneangivende indeksene har svingt mellom pluss og minus, men slik ser det ut på New York-børsen klokken 16.40 norsk tid:
- Samleindeksen S&P 500 faller 0,65 prosent
- Teknologiindeksen Nasdaq er ned 0,70 prosent
- Dow Jones-indeksen faller 0,46 prosent
Nasdaq100-indeksenNasdaq100-indeksenNasdaq 100 er en aksjeindeks som består av de 100 største, ikke-finansielle selskapene som er notert på Nasdaq-børsen i USA. Indeksen inkluderer store teknologi- og vekstselskaper som Apple, Microsoft, Amazon og Nvidia. Den brukes ofte som en målestokk for hvordan teknologisektoren og store vekstselskaper presterer i markedet. har nå falt rundt 10 prosent fra toppen i februar, og dermed i en såkalt teknisk korreksjonteknisk korreksjonEn teknisk korreksjon i aksjemarkedet refererer til en nedgang på 10 % eller mer fra en nylig topp, men som fortsatt er mindre enn et "bearmarked" (som defineres som en nedgang på 20 % eller mer)., ifølge Bloomberg.
President Donald Trump gir både Mexico og Canada tollpause for varer som faller inn under USMCA-avtalen frem til 2. april. Likevel ble det et bredt og til dels kraftig fall på Wall Street torsdag.
– USA skal kutte i sitt underskudd, dollaren svekker seg og investorene ser ut til å foretrekke andre markeder enn USA etter en lang periode som beste marked, skrev sjefstrateg Anders Johansen i Danske Bank i en SMS til E24.
Les på E24+
Handelskrigen raser: Slik beskytter du sparepengene dine
– Utslitte
Den pågående handelskrigen har sendt børsene på en berg-og-dalbane-ferd denne uken.
– Denne uken bekrefter at tollsatser forblir en joker for tilliten i markedet, sier Mark Malek, investeringssjef i Siebert Financial til CNBC.
– Investorer er utslitte av så mye frem og tilbake.
Før åpning i aksjemarkedene fredag ligger de tre store indeksene an til å få sin verste uke siden september, ifølge kanalen.
Nasdaq har falt 4,1 prosent, Dow Jones er ned 2,9 prosent og S & P 500 har falt 3,6 prosent den siste uken.
– Ikke noen faresignaler
En time før børsåpning kom det jobbtall fra USA som var noe svakere enn ventet.
Totalt ble det skapt 151.000 nye jobber utenfor landbruket i februar. På forhånd var det ventet 160.000 nye jobber, ifølge Bloomberg. Samtidig ble tallene for januar revidert ned til 125.000 (fra 143.000).
– I forhold til Fed, så gir ikke dette noen faresignaler for at arbeidsmarkedet svekker seg. Disse tallene gir ikke noe grunnlag for ytterligere rentekutt, sier seniorøkonom Knut Magnussen i DNB Markets.
– En lettelse
Databrikkeprodusenten Broadcom hoppet i etterhandelen torsdag kveld etter å ha lagt frem resultater for første kvartal (selskapet har avvikende regnskapsår), etter å ha endt 6,33 prosent ned ved handelsdagens slutt.
Aksjen stiger 1,65 prosent i 16.40-tiden.
Selskapet hadde inntekter på 14,916 milliarder dollar i perioden, en oppgang på 25 prosent fra samme periode i fjor (11,961 mrd.). Resultatet etter skatt økte til 5,5 milliarder dollar, opp fra 1,325 milliarder i første kvartal 2024.
Broadcoms toppsjef Hock Tan sa torsdag at selskapet venter inntekter fra brikkeproduksjon på 4,4 milliarder dollar i andre kvartal. Prognosen omtales som «rosenrød» av Reuters.
– Gitt all usikkerheten rundt AI-forholdene generelt, kommer disse resultatene som en lettelse, skrev Morgan Stanley-analytikere, ifølge CNBC.
Stiger etter mulig milliardavtale
Sent i går kveld meldte The Wall Street Journal at apotekkjeden Walgreens er på vei til å inngå en avtale med private equity-selskapet Sycamore Partners.
Avtalen, som skal være verdt rundt 10 milliarder dollar, innebærer å ta kjeden av børs. Sycamore skal betale mellom 11,3 og 11,4 dollar per aksje, ifølge WSJ.
Walgreens' markedsverdi nådde en topp på mer enn 100 milliarder dollar i 2015, men krympet til under 8 milliarder dollar i slutten av 2024, skriver avisen.
Aksjen hopper 7 prosent.