1–1 i storkampen mellom Molde og Bodø/Glimt: – En imponerende defensiv forestilling

1 week ago 24

Det var duket til en storkamp på Aspmyra søndag.

De to er de suverent beste lagene i Norge gjennom de siste fem årene møttes nemlig på banen.

Glimt har vunnet fire av de fem siste seriegullene. Det femte tok Molde.

Publikum, den gule horde, feirer etter målskåring på Aspmyra Bodø/Glimt mot Molde

Det var et vinnerklart Aspmyra som sto klar før dagens kamp mellom Molde og Bodø/Glimt.

Derfor har mange kalt dagens kamp for en tidlig seriefinale, selv om Molde kun hadde spilt 4 kamper før oppgjøret mot Bodø/Glimt. Glimt hadde kun spilt 3 kamper.

– En imponerende defensiv forestilling, sa TV2-kommentator Øyvind Alsaker etter kampens slutt.

Flere gule kort

Kampen mellom de to favorittstemplede lagene i eliteserien begynte offensivt.

Etter bare åtte minutter spilt kom første målskåring. Nino Zugelj nikket Bodø/Glimt i føringen.

Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april

Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring av Nino Zugelj.

Men kampen på Aspmyra hadde flere gule kort enn skåringer.

Etter 37 minutter kom kampens første gule kort. Det gikk til Patrick Berg etter 37 spilte minutter.

Tre minutter etterpå tildeles gult kort til Glimts trenerbenk.

Gult kort til Eirik Hestad fra Molde i kampen mot Bodø/Glimt på Aspmyra 21. april

Eirik Hestad fra Molde fikk kampens tredje gule kort. De to første gikk til Glimt.

Slik sto kampen etter 1. omgang.

I 2. omgang er det Molde som får det første gule kortet. Det får Eirik Hestad i 52. minutt.

Men bare tre minutter etterpå ble det med ett mer spenning i den til da litt stillestående kampen på Aspmyra:

Moldespiller Kristoffer Haugen pirket ballen i nettmaskene ved bakre stolpe.

Bodø/Glimt har pep-talk på Aspmyra etter at Molde har skåret.

Glimt-spillerne tok en liten prat etter at Molde-spiller Kristoffer Haugen vippet ballen i mål. Det resulterte likevel i få nye mål.

Få minutter senere forsøker hjemmelaget å nappe tilbake ledelsen.

Berg overleverer til sin danske lagkamerat på midtbanen og Grønbæk kjører tunnelsyn mot Molde-buret.

Men Grønbæk smeller ballen i stolpen. Dermed lar neste mål vente på seg.

Albert Grønbæk trist etter at han ikke skåret på Aspmyra

Albert Grønbæk hadde nok håpet på mer enn på stang-ut u sutt angrep i 59. spilleminutt.

Når andre omgang nærmet seg slutten prøvde Glimt-kaptein Patrick Berg å snu resultatet igjen. Men noe sto i veien. Det var hodet til Molde-spiller Kristian Eriksen.

Målsjansen ble derfor i stedet til en ny corner som heller ikke resulterte i mål.

Keeper for Molde bokser ballen ut i kampen mellom Bodø/Glimt og Molde 21. april.

Tidvis var kampen mellom Bodø/Glimt og Molde dramatisk. Men selv med flere målsjanser ble det få mål

To favoritter i kamp

Begge lag hadde ni poeng i tabellen før dagens kamp. Da tronet Glimt på toppen av tabellen.

Molde hadde før kampen ett tap. Bodø/Glimt hadde ingen. Dermed hadde de helgule muligheten til å skape seg en liten luke under årets kamp.

Men etter kampens slutt har Brann spilt seg oppover, og leder over de to favoritt-stemplede lagene med ett poeng.

På treningskampen mellom de to lagene i slutten av mars vant Molde 5–3 på Aspmyra, mot et redusert Glimtlag riktig nok.

Denne gangen var det Molde-laget som var mer redusert. Likevel slå ikke de helgule helt fra seg på banen.

– Jeg trodde virkelig at Molde skulle få langt større problemer, sa TV2-kommentator Øyvind Alsaker etter kampen.