Aktor minner om Kristiansen og Andersens forklaringer

1 week ago 14



16. april 2024 kl. 09:57

Aktor Johan Øverberg minner i grove trekk retten på hva Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersen forklarte om timene før drapene i Baneheia i 2000.

De er begge enige om at de møttes i nærheten av Svarttjønn i 18-tiden. Kristiansen har forklart at han skulle få en reservenøkkel til uteboden sin av Andersen. Kristiansen sykler opp mot Baneheia for å finne Andersen. De møtes, setter seg ved en lekeplass, og blir observert av flere vitner.

Om hva som skjedde etter dette møtet, er forklaringene deres forskjellige.

Kristiansen har hele tiden fastholdt at han, etter å ha fått reservenøkkelen, syklet hjem, hvor han var frem til Andersen kom på besøk senere samme kveld.

Andersen har forklart at Kristiansen parkerte sykkelen sin inntil en bom, og at de to gikk sammen inn i Baneheia, hvor de påtraff Lena Sløgedal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen.

Viggo Kristiansen er innkalt og møter som vitne senere i rettssaken. Han er i ettertid frikjent i saken.

Mens aktor går gjennom geografien i Baneheia, noterer Andersen på et ark. Han følger nøye med på videoskjermen foran seg mens aktor går gjennom en videopresentasjon av åstedet og de andre sentrale stedene i Baneheia.

Sykkelen til Viggo Kristiansen som ble beslaglagt av politiet. Til høyre bommen ved parkeringsplassen ved Svarttjønn i Baneheia.

Read Entire Article