Barndomsvenn om Halden-drapet: – Det er bare trist

3 weeks ago 27Barndomsvenn Jon Fannar Tryggvason og hunden Pippi utenfor leiligheten til avdøde. Utenfor har flere lagt ned blomster og lys. Foto: Gisle Oddstad / VG

Jon Fannar Tryggvason prøvde å ringe barndomsvennen da han så politi utenfor hjemmet hans, men det var ingen som svarte.

Rapporterer fra Halden og Oslo mandag 22. april kl. 18:18

– Jeg møtte ham på gaten for to uker siden, vi sto og snakket. Han hadde det bra. Han hadde veldig lyst på en hund og sparte opp til det, sa han, sier Tryggvason.

Mandag ettermiddag møtte VG Tryggvason sammen med hunden «Pippi» utenfor leiligheten i Halden, der en mann i 40-årene ble drept i helgen.

André Lundsveen til venstre og Jon Fannar Trygvasson minnes barndomsvennen som ble drept i helgen. Foto: Gisle Oddstad / VG

Islendingen var barndomsvenn med avdøde, og hadde kjent ham helt siden han flyttet til Norge som 13-åring. De to har vært nære siden.

– Han var en god venn som var veldig glad i vennene sine. Han ga alltid familien min og barna mine julegaver. Han var rett og slett en godhjertet gutt, sier Tryggvason.

– Det er bare trist, det skjedde så brutalt. Jeg skulle hjem på lørdag og så at det var politi her. Da prøvde jeg å ringe, men han svarte ikke, sier kompisen.

– Glad i vennene sine

Nabo og barndomsvenn André Lundsveen forteller til VG at han har kjent den avdøde siden Lundsveen var syv år gammel.

– Han var en god gutt som var veldig glad i vennene sine. Han stilte alltid opp for folk. Jeg kan ikke skjønne hva som har skjedd og hvorfor.

Lundsveen beskriver sin avdøde venn som en som gikk langt for å hjelpe folk.

– Han hadde heller ikke noe uoppgjort, derfor er det så overraskende. Han var en ung og flott fyr, som har forsvunnet altfor tidlig.

Varetektsfengslet i fire uker

En mann i 30-årene er siktet for drapet på mannen i 40-årene. Han erkjenner ikke straffskyld.

Mannens forsvarer Tor Magnus Fagermo sier til Halden Arbeiderblad at den siktede blir varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. To av ukene blir i full isolasjon.

Møtet gikk som kontorforretning i Søndre Østfold tingrett

Siktede har samtykket til varetektsfengsling, sa Fagermo til VG søndag.

Mannen knytter seg til stedet, men ikke til handlingen, sa Fagermo.

Forsvarer<-Forsvarer

Tor Magnus Fagermo

Det var lørdag kveld klokken 22.30 at politiet fant mannen med dødelige skader på en adresse i Halden. Mannen fikk livreddende førstehjelp, men livet sto ikke til å redde.

– Jeg hørte skrik og rop. Det var hjerteskjærende skrik, sa en nabo til VG søndag.

Politiet rykket ut etter melding om bråk på adressen.

Forsvarer: Ingen relasjon

Siktede hadde ingen relasjon til avdøde og skulle noe helt annet i bygget, ifølge forsvareren.

– Det er høyst tilfeldig at min klient havner oppe i dette. Det er ingen relasjon mellom disse fra tidligere. Han var i bygget fordi han skulle besøke noen andre i en annen leilighet, sa Fagermo til VG.

Politiadvokat Nina Martinsen ønsker ikke å kommentere relasjonen mellom de to.

– Hva slags relasjon det eventuelt har vært mellom de to er en del av etterforskningen, sier Martinsen til VG mandag.

Politiet har gjort beslag som kan knyttes til gjerningen, men Martinsen vil ikke kommentere om dette er drapsvåpenet som er brukt.

Hittil i år er 24 mennesker drept i Norge. Til sammenligning ble 35 mennesker drept i Norge i fjor.

Read Entire Article