Biden: USA har hjulpet Israel med å skyte ned droner og raketter

2 weeks ago 20



Den israelske hæren hevder Iran sendte ut over 200 droner og raketter mot mål i Israel. Irans Revolusjonsgarde har bekreftet angrepene i statlige medier.

Et barn skal ha blitt alvorlig skadd i angrepet.

Ved 3-tiden natt til søndag nedjusterte israelske myndigheter oppfordringen til sine innbyggere om å oppholde seg i nærheten av tilfluktsrom.

Fordømmer angrepet

Israels statsminister Benjamin Netanyahu og USAs president joe Biden hadde natt til søndag telefonsamtale om Irans angrep mot Israel.

Biden fordømmer Irans angrep og bekrefter at han hadde snakket med Netanyahu.

Biden vil kalle inn G7-ledere for å koordinere et forent diplomatisk svar på Irans angrep.

Det hvite hus tatt 13. april 2024 viser USAs president Joe Biden i et møte med sitt nasjonale sikkerhetsteam i Washington, DC, etter at Iran startet et drone- og missilangrep mot Israel.

I MØTE: USAs president Joe Biden i et møte med sitt nasjonale sikkerhetsteam etter at Iran startet et drone- og missilangrep mot Israel natt til søndag.

Foto: AFP

USAs forsvarsminister, Lloyd Austin, oppfordrer Iran til å deeskalere situasjonen, skriver Reuters.

Austin sier USA ikke ønsker krig med Iran. Samtidig sier han at USA ikke vil nøle med å beskytte sine styrker og støtte Israels forsvar.

Ber om hastemøte

Israel ba om at FNs sikkerhetsråd samles i et hastemøte søndag. De ønsker at Irans angrep mot Israel fordømmes og at Den iranske Revolusjonsgarden blir erklært som terrororganisasjon.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu i telefonsamtale med USAs president Joe Biden natt til søndag 14. april 2024.

SAMTALER: Statsminister Benjamin Netanyahu holdt en telefonsamtale med USAs president Joe Biden etter at Iran angrep Israel

Foto: Prime Minister of Israels konto på X

– Det iranske angrepet utgjør en alvorlig trussel mot global fred og sikkerhet. Jeg forventer at Sikkerhetsrådet benytter seg av alle tilgjengelige virkemidler for å ta grep mot Iran, skriver Israels FN ambassadør Gilad Erdan på X.

Det er ventet at møte vil sted søndag kveld.

Publisert 14.04.2024, kl. 05.57

Read Entire Article