Bortefeltet på Lerkendal utsolgt

3 weeks ago 25Nyhetssenter Nordland

Grafikk: NRK
 • 22. april 2024 kl. 16:55

  Bortefeltet på Lerkendal utsolgt

  Til helgen reiser Bodø/Glimt til Trondheim for å spille mot Rosenborg. Allerede fem dager før storkampen på Lerkendal er det ikke en eneste billett å oppdrive på bortefeltet.

  Glimt-supporterne har kjøpt opp samtlige plasser, viser en oversikt på Bodø/Glimts nettsider.

  Salget på resten av stadion går også godt, ifølge Rosenborgs publikumssjef Pernille Grut Sørlie

  – Vi passerte 16.000 billetter i dag tidlig, og nærmer oss 16.500 solgte billetter veldig snart. Salget går unna, så dette blir utsolgt, sier Sørle til avisen Nidaros.

  Dermed går det mot et fullsatt Lerkendal for første gang denne sesongen. Kampen har avspark klokken 18 lørdag.

  Rosenborg har hatt en sterk start på sesongen med tre seiere på fire kamper, mens Bodø/Glimt gikk på sitt første poengtap søndag i 1-1-kampen mot Molde.

   Rosenborg - Bodø/Glimt.

  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • 22. april 2024 kl. 16:25

  Skal bygge barriere rundt kunstgressbanen

  Saltdal kommune får 300 000 kroner fra Handelens Miljøfond til å bygge barrierer rundt kunstgressbanene for å hindre at gummigranulat sprer seg, skriver Saltenposten.

  Dette skjer etter at Handelens Miljøfond, i samarbeid med Norges Fotballforbund, i desember 2023 bevilget 80 millioner kroner til tiltak mot spredning av gummigranulat fra norske fotballbaner, skriver avisa.

  Hvert år forsvinner 1500 tonn plast fra norske fotballbaner, og tiltaket som har fått navnet Mer fotball, mindre plast, håper å redusere tallet med opptil 95 prosent, skriver avisa.

  – Det har vært stor interesse for å motta støtte til miljøtiltak på lokale fotballbaner, og det er godt å se at så mange fotballklubber over hele landet tar problemstillingen på alvor. Saltdal kommune er en av mange som tok imot lissepasningen og bidrar til at det blir mer fotball og mindre plast, sier Cecilie Lind, leder i Handelens Miljøfond til avisa.

  Gummigranulat

  Foto: Trond Teigen / NTB
 • 22. april 2024 kl. 15:56

  Jektefartsmuseet i Bodø kåret til årets museum

  Jektefartsmuseet er kåret til årets museum i Norge for 2024. Det skriver Museumsforbundet i en pressemelding.

  Juryen bak prisen mener museumet har vist en imponerende evne til å bygge videre på sine styrker.

  – Museet fremstår som motivert for å utvikle seg, og går ikke av vegen for å tenke nytt for å nå ut til omverdenen. Museet jobber svært godt med kreative formidlingskonsepter som evner å gjøre historien de skal formidle engasjerende, forståelig og aktuell, heter det i begrunnelsen.

  Jektefartsmuseet åpnet i 2019. Svalbard museum og Hurtigrutemuseet var de to andre nominerte.

  Jektefartsmuseet i Bodø

  Foto: Nordlandsmuseet
 • 22. april 2024 kl. 15:44

  Politiet i Nordland ønsker tips etter tyveri av motorsykler

  Tidlig mandag morgen ble det oppdaget et innbrudd på MC-huset i Sortland.

  I forbindelse med innbruddet fikk gjerningspersonene med seg blant annet motorsykkelhjelmer og to motorsykler.

  Nå ønsker politiet i Nordland tips i saken.

  – Politiet er i besittelse av overvåkningsvideo som viser at gjerningspersonene forlater MC-klubben kl. 0418 og at de kjører i retning mot Andøya. Dersom det gjøres observasjoner av de aktuelle motorsyklene og/eller gjerningspersonene, er det ønskelig at politiet kontaktes på 02800.

  Det sier politietterforsker Morten Engen Jacobsen i en pressemelding.

  Motorsykkel som er stjålet på Sortland 2.

  Foto: Politiet i Nordland
 • 22. april 2024 kl. 14:37

  Kriminalomsorgen og Statsbygg foreslår å legge ned 16 fengsler – Mehl sier nei

  I en ny rapport fra Kriminalomsorgen og Statsbygg om bygningsmassen i norske fengsler foreslås det nedleggelse av 16 fengsler og større ombygginger av 19 andre.

  To av fengselene som blir foreslått nedlagt er i Mosjøen og på Fauske.

  Bakgrunnen er at det er et stort vedlikeholdsetterslep i sektoren, samt at det er gjort prognoser rundt behovene for fengselskapasitet på lang sikt.

  Rapportens forslag innebærer at det også bygges fire fengsler på nye tomter. En av de fire nye fengslene som er foreslått er på Helgeland.

  Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) avviser imidlertid at det skal legges ned 16 fengsler slik det blir foreslått i rapporten.

  – Dette er ikke aktuelt nå. Fengsler som Fauske, Kragerø, Kongsvinger og Ålesund er viktige arbeidsplasser og bidrar til en fengselsstruktur med bredt tilbud, sier Mehl i en pressemelding.

  (NTB)

 • 22. april 2024 kl. 12:05

  Rykker ut til gressbrann i Steigen

  Brannvesenet i Steigen rykker ut til brann i gress/lyng. Det medlder Salten Brann IKS, Steigen.

 • 22. april 2024 kl. 10:50

  Stjålet bil kommet til rette

  Etter tips fra publikum ble en stjålet bil funnet hensatt ved E10, Gimsøystraumen i Lofoten. Politiet har vært på stedet og gjort undersøkelser. Bileier varslet og tar hånd om bilen.

  Det var i natt stjålet en Peugeot 2008 el-bil ved Nord-Steiro i Sortland.

 • 22. april 2024 kl. 10:46

  Kjørte inn i vegg i Mosjøen sentrum

  En personbil har kjørt inn i en vegg i sentrum av Mosjøen. Ifølge politeit var det kun sjåføren som var i bilen.

  Uhellet skyldes en unnamanøver for å unngå sammenstøt med annen bil. Føreren er kjørt til legevakt for videre sjekk. Politiet oppretter sak og etterforsker uhellet, skriver politiet på X.

 • 22. april 2024 kl. 10:17

  Halvparten av alle nordmenn vil heve abortgrensen

  Omtrent halvparten av Norges befolkning vil heve grensen for selvbestemt abort til uke 18, ifølge en undersøkelse fra NRK.

  49 prosent er enige i at grensen for selvbestemt abort bør økes fra 12. svangerskapsuke til uke 18, ifølge undersøkelsen Norstat har gjennomført for NRK.

  20 prosent vet ikke, mens 30 prosent mener at grensen bør holdes ved uke 12. I aldersgruppen 18 til 39 år vil flertallet (63 prosent) heve grensen for selvbestemt abort til 18 uker.

  Birgitte Heiberg Kahrs er gynekolog ved Volvat Spiren i Trondheim og satt i utvalget som la fram forslaget om å heve abortgrensen til 18 uker.

  – Fosteret vokser mye i denne perioden, og mellom svangerskapsuke 12 og 14 kan man se cirka 25 prosent av de mest alvorlige utviklingsavvikene på fosteret. Dette tallet stiger gjennom hele svangerskapet, sier hun.

  Den viktigste grunnen til å fjerne dagens abortnemnder er at de fleste får innvilget abort, mener hun.

  I 2023 søkte 649 kvinner som var kommet lenger i svangerskapet enn uke 12, om abort gjennom nemnder, viser tall fra Abortregisteret. Tolv fikk avslag i nemndene. Seks av disse var over 22 uker.

  Forslaget om ny abortlov har vært ute på høring. Legeforeningen og Jordmorforeningen skriver i sine høringssvar at de har valgt å ikke ta stilling til spørsmålet om å heve abortgrensen. Norsk Sykepleierforbund skriver at de ønsker å øke grensen til 18 uker.

   /

  Foto: Gorm Kallestad / NTB
 • 22. april 2024 kl. 09:54

  Ett års fengsel etter dødsulykke

  En mann i 60-årene er dømt til ett års fengsel etter en dødsulykke i Gausvik i Harstad 13. februar i fjor.

  Det var VOL som omtalte dommen først.

  Natt til mandag den 13. februar 2023 mistet 31 år gamle Preben-André Bergseng Lind livet, da sjåføren av en lastebil med tilhenger mistet kontrollen over kjøretøyet i Harstad. Dette medførte at tilhengeren kom over i motsatt kjørefelt, hvor personbilen 31-åringen satt i ble truffet.

  Hendelsen fant sted på Europavei 10 i Gausvik i Harstad. Avdøde var på jobb som taxisjåfør da ulykken inntraff.

  Sjåføren av lastebilen, mannen i 60-årene fra Nordland, ble tiltalt for uaktsomt å ha forvold en annens død.

  I retten forklarte tiltalte at han fikk sleng på tilhengeren i svingen og at han kjørte ut av veien med lastebilen som følge av slengen på tilhengeren.

  Det oppstod en brann i personbilen etter sammenstøtet. Brannen var kraftig fordi det var en elbil med stor batteripakke.

  Lind døde som følge av de store skadene han ble påført i sammenstøtet og ikke som følge av brannen. Først etter at brannvesen kom til stedet lyktes det å slukke brannen.

  Retten har ikke festet lit til tiltaltes forklaring.

  – Retten har konkludert med at det er bevist utover enhver rimelig tvil at tiltalte har opptrådt uaktsomt, heter det i dommen.

  Og videre:

  – Tiltalte har handlet i strid med kravet til forsvarlig opptreden som yrkessjåfør og han har opptrådt uaktsomt. Hans ignorering av varsel om feil på ABS-bremsene på tilhengeren, og uforsiktige kjøring med brudd på avpassing av farten etter skiltingen og de aktuelle kjøreforholdene, innebar en stor risiko for å få sleng på tilhengeren og dermed stor risiko for at andre trafikanter kunne bli alvorlig skadet eller drept.

  Videre legger retten til grunn at det er ført bevis utover enhver rimelig tvil for at tiltaltes uaktsomhet førte til at den unge sjåføren døde.

  – Tiltalte, som var yrkessjåfør og kjørte et vogntog på 34 tonn under vanskelige kjøreforhold, burde ha innsett at hans uaktsomhet ved ignorering av varsel om feil på ABS-bremsene og uforsiktige kjøring med for høy hastighet inn i høyrekurven på den glatte veibanen kunne føre til at han fikk sleng på tilhengeren som ville gå over i motgående kjørefelt og at en kollisjon med en personbil kunne forårsake at fører eller passasjer i personbilen ble drept. Således omfatter uaktsomheten også dødsfølgen, skriver retten.

  Deler av ett av kjøretøyene ligger strødd langs autovernet på veien på stedet.

  Foto: Børge Hoseth / NRK
 • 22. april 2024 kl. 09:49

  To barn døde - politiet starter etterforsking av sykehuset i Mo i Rana

  Politiet starter etterforsking etter to hendelser der to barn døde ved sykehuset i Mo i Rana.

  Det ene barnet som døde, skulle snart fylle to år.

  Det andre ble født to dager før det døde.

  Det var i juni og august i fjor at politiet i Nordland mottok to anmeldelser om to sykehusdødsfall der de avdøde var små barn. Det opplyser politiadvokat Hedda Hovda Skaug i Nordland politidistrikt til Helgelands Blad.

  – Sakene sees på i sammenheng fordi de har flere likhetstrekk, og dødsfallene ligger nært opp mot hverandre i tid, skriver Skaug i en epost til Helgelands Blad.

  Hun skriver videre at det sentrale for begge sakene er at det har skjedd feil i det innledende behandlingsløpet på Helgelandssykehuset i Mo i Rana, som har medvirket til at barna ikke har fått riktig diagnose og dermed ikke fått nødvendig behandling.

  Politiet er i innledene fase av etterforskninga og jobber nå med å gjennomgå dokumentasjon, skriver Helgelands blad.

  – Dette er på ingen måte avklart på nåværende tidspunkt. Etterforskninga er foreløpig ikke rettet mot enkeltpersoner, men mot Helgelandssykehuset som helseforetak, opplyser hun.

  Sakene etterforskes som mulig brudd på helsepersonelloven, ifølge avisa.

 • 22. april 2024 kl. 08:40

  Fant garn med 34 drukna skarver

  Onsdag fant mannskapet om bord «Ida Amalie» et spøkelsesgarn like ved kai på Myre, med 34 druknede skarver i tillegg til mye fisk, melder VOL.

  – Dette er bare trist og fiskerne må skjerpe seg, sier skipper Tommy Arntsen fra Napp i Lofoten til nettstedet.

 • 22. april 2024 kl. 07:53

  Ber Vestvågøy ta mer ansvar for Moskenes

  Vestvågøy kommune må regne med å ta et større ansvar i arbeidet med å hjelpe Moskenes kommune.

  Moskenes kommune, med under 1000 innbyggere, har hatt elendig økonomi i årevis og har et akkumulert merforbruk på rundt 140 millionar kroner.

  Kommunen har over 5000 lovpålagte oppgaver, og trenger hjelp.

  Statsforvalter Tom Cato Karlsen mener nå at Vestvågøy kommune må ta en større del av jobben med samarbeidet med Moskenes, skriver Lofotposten.

  Statsforvalteren anslår at Moskenes nå har flere hundre ubesvarte henvendelser og saker det vil ta opp til to år komme à jour med.

  Ifølge Statsforvalteren ønsker Vågan også å delta. Flakstad kommune skal senere ta stilling til om de vil være med, ifølge avisen.

  Reinebringen i Moskenes kommune. Et stort og bratt fjell over en liten bebyggelse med hus, er ikledd hvit snø. Og i forgrunnen står turister på rekke og rad med kameraer.

  Foto: VILDE BRATLAND ERIKSTAD / NRK
 • 22. april 2024 kl. 05:28

  Brann i båt – spredde seg fra tønne

  I Steigen har det vært brann i en båt som sto på land. – Brannen spredde seg etter bål i en tønne. Brannvesenet har kontroll, skriver politiet på X.

  Båten ble totalskadd. Politiet oppretter sak på forholdet.

 • 21. april 2024 kl. 18:15

  Brann i kjøretøy i Sandnessjøen

  Ytre Helgeland brann og redning har fått melding om brann i en personbil i Sandnessjøen.

  Det skriver de på X.

  Ifølge politiet er det ikke personsskader og ikke fare for spredning.

  – Brannen startet mens bilen var i trafikk, men bilen kom for egen maskin til et stoppested langs veien, sier Kenneth Magnussen, operasjonsleder ved politiet i Nordland.

 • 21. april 2024 kl. 17:06

  Brann i garasje i Hattfjelldal – fare for spredning

  Politiet melder om en brann i en garasje i Hattfjelldal.

  Kl 18.40 søndag melder politiet at brannen er slukket.

  – Garasjen er helt nedbrent. Det er også en lastebil som står like ved bygget, sier Kenneth Magnussen operasjonsleder i politiet i Nordland.

  Politiet foretar undersøkelser på stedet.

 • 21. april 2024 kl. 15:25

  TV 2: Molde-stjerne fraktet til Bodø i Røkkes privatfly

  Moldes midtbanestjerne Mats Møller Dæhli fikk hjelp av Kjell Inge Røkke for å komme seg til Bodø foran storkampen i Eliteserien mot Bodø/Glimt, skriver TV 2.

  Dæhli og hans kone venter sitt første barn med termin om kort tid. Dermed var ikke Dæhli med resten av Molde-laget som lørdag reiste til Bodø. I stedet har han fått privat skyss av et fly påspandert av Kjell Inge Røkke, melder TV 2.

  Søndag klokken 11.53 tok et privatfly ved navn «Aker 2» av fra Molde lufthavn, viser nettsiden FlightRadar24. Om lag halvannen time senere landet flyet i Bodø.

  TV 2 får opplyst at Dæhli har ankommet Moldes spillerhotell, og at han kommer til å starte kampen mot Glimt dersom det ikke skjer noe uforutsett.

  Ifølge kanalen blir flyet værende i Bodø i beredskap dersom situasjonen tilsier at Dæhli må reise hjem for å bistå sin kone.

  Glimt og Molde har i flere år vært to av Norges beste lag og har knivet hardt seg imellom. I fjor gikk Glimt av med tittelen.

  (©NTB)

  Mads Møller Dæhli mot Legia Warszawa i serieligaen

  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • 21. april 2024 kl. 14:33

  Ny gressbrann i Nordland

  110 Nordland melder om nok en gress- og lyngbrann denne helga.

  Brannvesenet er på vei til stedet som ligger ved Turmoen i Grane.

Brennende objekter traff nesten Andreas bil 01:04

Neste

Read Entire Article