Campinggjester om funn av beinrester: – Ufyselig

3 weeks ago 25MYSTERIUM: Glenn Hansen (55), Eirin Andersen (66) og Tom Andersen (68) er forundret over søndagens hendelse. Foto: Gisle Oddstad / VG

Var det et menneske eller bare et dyr som ble funnet i vannkanten ved Lökholmens campingplass i Strömstad? Beboerne klør seg i hodet.

Rapporterer fra Strömstad tirsdag 23. april kl. 10:36

– Jeg synes det er ufyselig, det er ikke noe trivelig, sier norske Eirin Andersen til VG.

66-åringen forteller at hun sto inne i campingvognen i 12-tiden søndag, da oppmerksomheten ble rettet mot noe som foregikk oppe ved elvemunningen, noen hundre meter bortenfor campingplassen.

Strömstads Tidning snakket med henne først.

– Det var fem politifolk som sperret av området, før vi plutselig så to personer i hvite drakter komme bærende på en sekk mellom seg, forteller Andersen.

– Den så tung ut. Tung nok til at det var mer enn bare beinrester, legger hun til.

Mistenker menneskelige levninger

Få timer senere kunne politiet i Sverige informere om at det var gjort funn av beinrester på en campingplass i Strömstad.

Akkurat hva beinrestene stammer fra, er uklart.

– Men etter første vurdering fra politiets teknikere kan det dreie seg om menneskelige levninger, opplyste politiet.

Ifølge opplysninger til Strömstads Tidning ble funnet gjort i en bekk av en privatperson. Bekken renner ut i en bukt som er omkranset av høye siv og en liten sandbank ved lavvann.

SPERRET AV: Mandag var det fremdeles politisperringer i nærheten av campingplassen. Foto: Gisle Oddstad / VG

– Kan ha drevet noe inn

Mandag skinte solen ned på den idylliske campingplassen ved de svenske skjærgårdene. Politisperringene sto fortsatt, men ingen tjenestepersoner var på stedet.

Eirin Andersen, ektemannen Tom (68) og naboen Glenn Hansen forbereder seg for campingsesongen.

– Det har vært ordentlig høyvann og pålandsvind for to uker siden, så det kan ha drevet inn noe fra havet, sier Hansen og synes det er mer sannsynlig enn at noe skulle vært dumpet der.

– Vi vet jo ikke om det er et menneske, legger han til.

Fra terrassen til Eirin Andersen (i midten) og ektemannen Tom (til høyre) er det utsikt over til området hvor beinrestene ble funnet. Foto: Gisle Oddstad / VG

Hverken Hansen eller naboene har merket noen usedvanlig lukt de siste dagene, forteller han.

– Nei, vi har ikke det, men nabohunden hadde stått og snust og markert noe der borte.

En svenske som bor ved siden av campingplassen sier til VG at han flere ganger har sett død sel drive inn på stranden der.

Politiet har foreløpig ikke gitt noe mer informasjon om saken utover det de gikk ut med søndag. De avventer svar på analyser av beinrestene.

– Det hadde vært greit å vite hva det er for noe. Det er jo lite trivelig og en negativ omtale av en plass som ikke fortjener det, avslutter Andersen.

Read Entire Article