Casper Ruud til nok en finale

1 week ago 12



(Casper Ruud - Tomás Etcheverry 7–6, 6–4) Nordmannen er klar for sin fjerde finale for året.

Foto: JOSEP LAGO / AFP / NTB

Publisert: 20.04.2024 15:39 | Oppdatert: 20.04.2024 15:59

Tidligere denne våren har han spilt seg til finalen i Los Cabos, Acapulco og senest Monte-Carlo forrige helg. Han har foreløpig ikke vunnet en tittel i år, men nå får 25-åringen nok en sjanse.

Ruud er klar for finalen i ATP 500ATP 500Det nest høyeste nivået på ATP-touren (utenfor Grand Slams). Det finnes også turneringer på 250- og 1000-nivå. Ruuds tidligere finaler i år har vært på både 250-, 500- og 1000-nivå.-turneringen på grus i Barcelona.

Han slo nummer 30 i verden, Tomás Etcheverry, i strake sett i semifinalen.

– Dette var sannsynligvis det beste jeg har spilt her i Barcelona, så forhåpentligvis kan vi toppe det i morgen med en enda bedre prestasjon, smiler Ruud til arrangøren.

I søndagens finale venter vinneren av Stefanos Tsitsipas og Dušan Lajović for verdenssekser Ruud. Forrige uke tapte det norske tennisesset for nettopp Tsitsipas i Monte-Carlo Masters-finalen.

– De tre finalene har gjort meg enda mer sulten. Jeg skal drømme om det i natt. Forrige uke la jeg kanskje litt for mye press på meg selv, og jeg synes jeg spiller best når jeg er rolig og ikke tenker så mye på det der ute, sier den norske 25-åringen.

1 av 3Foto: JOSEP LAGO / AFP / NTB

– Etcheverry er forbannet, og det skjønner jeg. Argentineren har alle muligheter til å stikke av gårde med dette settet. Men det har jammen også Casper Ruud, som på eventyrlig vis klarer å dra i land et sett han egentlig ikke fortjener, kommenterte TV 2s Sverre Krogh Sundbø etter åpningssettet.

Ruud startet best og gikk opp til 4–2, men ble brutt selv i det påfølgende gamet. Deretter gikk det til tiebreak.

Den norske tennisstjernen reddet én settball før han gikk seirende ut av tiebreaket i første sett.

Tomás Etcheverry

Casper Ruuds motstander i semifinalen

I annet sett brøt Ruud argentinerens serve to ganger, mens Etcheverry kun klarte å bryte én gang. Dermed ble det 6–4, og Ruud har fortsatt ikke tapt ett eneste sett i grusturneringen i Barcelona denne uken.

Read Entire Article