Da kusinen ble foreslått som ektefelle: – Aldri i livet, utbrøt han og begynte å le

1 week ago 13



Kvinner over hele verden skriver til Ramesh Arman (35). Umar Ashraf (39) begynte å le av morens forslag. Og Hussam Jasem (32) orket ikke mer sjikanering av folk som integrerer seg i Norge.

Nesten hver dag etter at Ramesh Arman har avsluttet arbeidsdagen som trailersjåfør, publiserer han tekster som afghanske kvinner over hele verden sender til ham. Foto: Stein J. Bjørge

Publisert: 20.04.2024 10:32

Afghanske kvinner over hele verden bruker Ramesh Arman som ventil. Noen av dem bor i Norge.

De sender ham tekster for at han skal publisere det på Youtube-kanalen sin. Han har rundt 76.000 følgere.

– Kvinnene skriver til meg om kjærlighet, voldtekt, tvangsekteskap, fattigdom, foreldre som krangler og fremtidsdrømmer, sier han.

Han utelater identifiserende detaljer og leser selv inn tekstene på daridariDari er det lokale navnet på variasjoner av persisk som blir snakket i Afghanistan. . Dermed kan kvinnene fortelle om hemmeligheter som de kanskje ikke deler med sine nærmeste og nå ut til mange uten at det får konsekvenser.

Uttalelsen som satte fyr

Aftenposten har i en serie artikler dokumentert at særlig jenter og kvinner er utsatt for æresvold i storfamilien. Noen nektes å be om hjelp, vitne eller anmelde. For å beskytte familiens ære. Mange har muslimsk bakgrunn.muslimsk bakgrunn.Rekordmange saker om tvangsekteskap, æresrelatert vold og negativ sosial kontroll i 2023, melder det nasjonale og tverretatlige Kompetanseteamet mot negativ sosial kontroll og æresrelatert vold. En økning på 28 prosent fra året før. Flest saker med tilknytning til Syria, Pakistan, Somalia, Afghanistan og Russland.

«De fleste i Norge med bakgrunn fra muslimske land, lever i en æreskultur med seksuell kontroll av jenter.» Det har to bokaktuelle politimenn uttalt. Og det har satt fyr på debatten.

Hva sier tre menn med familiebakgrunn fra Pakistan, Syria og Afghanistan om dette?

Les hele saken med abonnement

Read Entire Article