Domstol i Østerrike omgjør fengselsavgjørelse for Josef Fritzl

1 month ago 42



BLIR IKKE OVERFØRT: Josef Fritlz må bli værende der han er. Foto: Robert Jaeger / AP / NTB

En domstol i Wien har omgjort kjennelsen om at 88 år gamle Josef Fritzl kan overføres til et vanlig fengsel, melder Reuters.

  • Bilde av Marius Medby
mandag 11. mars kl. 12:47

I februar avgjorde retten i Krems at Fritzl kan overføres fra et fengsel for psykisk syke til vanlig fengsel. Denne kjennelsen ble anket, og domstolen i Wien har bestemt at Fritzl må bli værende der han her, melder det østerrikske nyhetsbyrået APA.

88-åringen har blitt dårlig til beins og må bruke rullator, og han skal angivelig være i ferd med å bli dement.

Fritzl ble et av verdens mest beryktede mennesker i 2008, da det kom fram at han hadde holdt sin datter fanget i kjelleren i 24 år, hvor han voldtok henne tusenvis av ganger, noe som resulterte i at han ble far til hennes sju barn.

I januar i år kom en østerisk domstol fram til at Fritz kunne flyttes til et vanlig fengsel. Det kunne bane vei for en løslatelse av 88-åringen.

Personer som er blitt dømt til livstid kan etter 15 år bli løslatt under visse vilkår, skrev Heute i januar. For Fritz sitt tilfelle, kan det være snakk om å bli flyttet til et pleiehjem.

Fritzl skal være dement og ifølge en psykiatrisk rapport som ble omtalt av blant annet The Guardian forrige uke, skal han ikke lenger utgjøre noen trussel for samfunnet.

– Han fortalte enda en gang at han angrer på hva han gjorde. Han var faktisk nær ved å gråte. Som konklusjon kom retten frem til at min klient faktisk ikke lenger er farlig, sa advokat Astrid Wagner til Kronen Zeitung den gang.

Publisert: 11.03.24 kl. 12:47Oppdatert: 11.03.24 kl. 12:47

Relaterte emner

Read Entire Article