Sykehuset har i snart en uke vært i gul beredskap etter utbrudd av norovirus forrige helg.
Utbruddet fortsetter å øke i omfang. Flere enn 40 pasienter er blitt syke med oppkast, magesmerter og diaré. Det har ført til at 55 sengeplasser ved sykehuset nå er stengt.
Leder for medisinsk avdeling på sykehuset, Oskar Kristiansen, forteller at to sengeposter nå er stengt for inntak av nye pasienter.
Oscar Kristiansen er leder for medisinsk avdeling på Drammen sykehus.
Foto: Haakon Nesse Moreau / NRK– Det startet med én sengepost, som vi besluttet å stenge for nye pasienter i helgen. Dessverre har omfanget økt de siste timene, og derfor har vi nå valgt å stenge enda en sengepost.
Sykehuset utsetter noen planlagte operasjoner og annet som kan vente, slik at de kan ivareta beredskapen og de pasientene som trenger øyeblikkelig hjelp.
– Hva skjer med eventuelle nye pasienter som har behov for innleggelse?
– I slike situasjoner prøver vi å frigjøre kapasitet andre steder på sykehuset. Det innebærer ofte å redusere såkalt planlagt virksomhet, som operasjoner, utredninger og behandlinger som opptar sengeplasser, men som kan utsettes. På den måten frigjør vi plass til pasienter som trenger øyeblikkelig hjelp, samtidig som vi ivaretar beredskapen dersom det skulle oppstå en ekstraordinær situasjon.
Høyeste beredskapsnivå
De siste dagene har sykehuset vært på gult beredskapsnivå.
– På grunn av det økte omfanget har vi nå valgt å heve beredskapen til rødt nivå – det høyeste beredskapsnivået. Det betyr at vi viderefører de tiltakene vi allerede har iverksatt, men i enda større omfang, i håp om å få kontroll på utbruddet, sier han og fortsetter.
– Det er ingen tvil om at dette er en krevende situasjon som vi gjerne skulle vært foruten. Samtidig så har vi mange kompetente ansatte med mye erfaring og gode rutiner for å håndtere dette. Så selv om vi ønsker å være foruten, så håndterer vi dette.
Publisert 05.03.2025, kl. 16.21