Er du den eneste i vennegjengen som synes Champagne bare smaker surt? Prøv denne.

2 weeks ago 11



Om du egentlig ikke liker vin, men har skikkelig lyst til å lære – hvor begynner man egentlig da?

Publisert: 16.04.2024 17:17

Puh, det kan ikke være helt lett. Om du er den eneste i vennegjengen som synes Champagne bare smaker surt. Den som i stillhet lengter etter vodka battery når rødvinsflasken med tung snerp bæres andektig frem på festen.

I det siste har jeg begynt å interessere meg mer og mer for nybegynnerne. For mange av dere vil veldig gjerne forstå greia med vin. Men feltet virker svært og uoverkommelig. Hvert bomkjøp koster, eller smerter. Samtidig er det nesten blitt litt flaut å spørre om hjelp også. For parallelt med at interessen for vin har eksplodert, er det også blitt viktigere å fremstå som en kjenner. Så hvor begynner man egentlig?

  • Se Ingvild Tennfjords vinanbefalinger lenger nede i saken.

Et ønske om å lære

La meg understreke først som sist: det er ikke viktig for meg at folk presser seg til å drikke vin om de overhodet ikke vil. Er du avholds eller svoren øl-tilhenger? Helt fint for meg. Fortsett med det.

De jeg forsøker å nå, er alle dem som bærer et ønske om å lære. De som lengter etter å for en gangs skyld treffe blink med vin og mat i kombinasjon. Men hva skjer når de polansatte sier vinen dufter av solbær og urter? Du snuser og kjenner det lukter ... rødvin. Duftene glir over i hverandre. Sånt gjør det umulig å huske. Hva var nå navnet på den vinen du drakk i fjor som var så god? Aner ikke. Skal du ut av denne fasen, trenger du to ting: mestringsfølelse og knagger.

Les hele saken med abonnement

Read Entire Article