Far siktet for å ha drept familien i Torpo

1 month ago 32



TORPO (Aftenposten): Far er siktet for å stå bak drapene på hele familien på Torpo i Ål i Hallingdal, opplyser politiet.

Kriminalteknikere fra politiet jobbet på adressen mandag. Foto: Dan P. Neegaard

Publisert: 25.03.2024 15:08 | Oppdatert: 25.03.2024 15:27

– Status i etterforskingen tilsier at en kvinne og to voksne barn har blitt skutt, og at gjerningsmannen deretter har tatt sitt eget liv, sier politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen i en pressemelding.

Saken etterforskes som drap og selvdrap. Gjerningsmannen som er død har, status som siktet i saken, står det videre i meldingen.

Lørdag ble mor, far og to unge voksne i samme familie funnet døde i eget hjem. Det er funnet et våpen som politiet mener kan knyttes til hendelsen.

De avdøde er ikke formelt identifisert, men det er folkeregistret fire personer på adressen.

Politiet opplyset at de har ingen grunn til å tro at det er andre enn familien som er folkeregistrert på adressen som er funnet døde.

Knytter skytevåpen til hendelsen

– Alt tyder på at vi her står overfor en hendelse som innebærer at gjerningspersonen er død, sier Svane Mathiassen i pressemeldingen.

Hun sier det er for tidlig å si noe om motivet for hendelsen.

Politiet har gjort flere beslag i boligen, blant annet et skytevåpen som knyttes til hendelsen. De døde vil bli obdusert, og politiet venter en foreløpig obduksjonsrapport i løpet av et par dager.

Politiet varslet, gikk ikke inn i huset.

Politiet fikk en første bekymringsmelding om at noe kunne være galt rundt klokken 15 lørdag ettermiddag. De oppsøkte adressen, men gikk ikke inn i huset.

Politiet returnerte til samme adresse klokken 20.00 og fant familien død.

– Hva er grunnen til at politiet ikke tok seg inn i huset klokken 15?

– Politiet tar jevnlig slike velferdssjekker, som vi kaller det. Det er ikke sånn at vi bare kan ta oss inn i boligen. Etter å ha vært der, gjorde vi flere undersøkelser. Tiden gikk uten at vi fikk kontakt med familien. Det førte til at vi dro tilbake, sa politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen til Aftenposten søndag.

Read Entire Article