Finland sjokkert etter norsk afterski

1 week ago 12



Levi er et yndet skimål for mange i Nord-Norge og et populært sted for konkurranser. Foto: Giovanni Auletta / AP / NTB

Norsk fyllekultur sjokkerer finnene.

fredag 19. april kl. 20:38

En video fra alpinanlegget i Levi i Finland har gått sin seiersgang i finske medier.

Den viser gjester på anlegget – angivelig norsk ungdom, som har hatt en litt for god fest.

På videoen ser man skiløperne ligge strødd. De få som faktisk klarer å holde seg oppreist ser hjelpeløse ut. Kaoset er tydelig i videoen.

Nordlys omtalte først den finske dekningen.

For folk i Troms og Finnmark er skianlegget Levi litt som Hemsedal for folk som bor i Oslo.

Skianlegget Levi ligger cirka fem timer fra grensen til Norge og den lille grensebygda Kilpisjärvi, der flere hundre nordmenn har hytte.

Finske medier har snappet opp videoen. Statskanalen Yle beskriver fyllekulen som «farlig og hensynsløs». Finsk media skriver at det hele skal ha startet øverst i bakken i en restaurant.

Restaurantsjefen forteller at det var ungdom fra Alta, Tromsø og Kautokeino på arrangementet.

Hele veien ned

For å gjøre det klart og tydelig: Ungdommen, som allerede var ganske så god i formen, kjørte altså ned den svære bakken.

– Det er ikke noe galt med å feste, men man skal ikke gå i bakken i den tilstanden, sier et vitne til kanalen.

– Det så vilt ut. De traff hverandre og falt, forteller en person til avisen Ilta-Sanomat.

Administrerende direktør i Levi Ski Resort, Jouni Palosaari, bekrefter overfor Yle at det var unge nordmenn som sto for festen.

– De har en litt annen skikultur, sier Palosaari.

– Når de stopper på skirestauranten for afterski og drar derfra, det er da dette problemet oppstår, sier han til nettstedet is.fi.

Ansvarlig drikkekultur

Restaurantsjefen Jarkko Kuuisto sier til Nordlys at de oppfordrer til en ansvarlig drikkekultur. Nordlys møtte han og medarrangør Terje Skjoldvær fredag. De mener saken er blåst ut av proporsjoner.

De beskriver festen som en braksuksess.

– Jeg vet ikke om de (på filmen, red.anm.) hadde vært på afterski hos oss, for de videoene finsk media viser, er tatt langt ned i bakken, sier Kuusisto og legger til:

– Uansett var det bra at hverken de eller noen andre ble skadet. Slik sett er jo dette en ikke-sak. Men Levi er så stort og populært i Finland at hvis noe skjer der, så får det raskt nasjonal oppmerksomhet.

Det er ikke bare i Finland nordmenn på afterski lager kvalm. Hemsedal fikk også kjørt seg tidligere i april, med knuste ruter, kokain og slåssing.

Read Entire Article