Forklarer seg om Baneheidrapene i dag. Det blir en kamp om troverdighet.

2 weeks ago 13



I dag kommer spørsmålene til å hagle mot Jan Helge Andersen (43). Og han vil svare det samme som han har gjort i snart 24 år. Men hvor troverdig er forklaringen hans?

Jan Helge Andersen sammen med sine to forsvarere i tingretten i Sandnes. Foto: Ane Hem, NTB

Publisert: 18.04.2024 08:47

Saken oppdateres.

Troverdighet. Det blir et viktig stikkord når Jan Helge Andersen (43) i dag skal forklare seg om det som skjedde i Baneheia for snart 24 år siden. Sist gang han forklarte seg i retten, ble han trodd. Forklaringen ble viktig for dommen. Nå mener aktoratet at han lyver.

Noe av det viktigste aktoratet vil gjøre i dag, er å forsøke å få frem for dommerne at det Andersen sier ikke kan stemme, og hvorfor det ikke kan det. Målet er å bygge ned troverdigheten til den drapstiltalte mannen.

De to bestevenninnene Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble voldtatt og drept i Baneheia i Kristiansand 19. mai i år 2000. Jan Helge Andersen innrømmet den gang å ha drept en av dem, den yngste jenta. I nesten 24 år har han nektet for å ha drept den eldste.

Nå mener påtalemyndigheten de kan bevise at han også drepte tiåringen. Altså: at han voldtok og drepte begge to alene. Andersen nekter fortsatt. Han sier det var bestevennen Viggo Kristiansen som utførte drapet. Utfordringen for Andersen er at Kristiansen nylig er frikjent for drapet.

I dag skal Andersen starte sin forklaring om hva han mener skjedde den varme maikvelden.

Read Entire Article