Jeg forstår ikke reglene for Åpent hus

1 week ago 18



DRØSET: Jeg forstår ikke reglene for Åpent hus.

Er det kaffi fram til 15.00? Foto: Fredrik Refvem
  • Letolin

    Letolin

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

iconDrøset

Drøset er et skråblikk skrevet av utvalgte journalister i Aftenbladet.

«Åpent hus hos meg, fra klokken 12.00 på lørdag».

Har du fått en sånn melding fra en som skal feire et jubileum? Jeg har fått en sånn, og forvirringen er TOTAL! Hva betyr dette? Hva er reglene?

Fra klokken 12.00. Er det meningen at jeg skal komme klokken 12.00 presis? Er det bedre å komme 12.30? Er det sånn at de viktige gjestene drøyer til 13.00? Hva om man kommer 14.00? Kan man – som et grep for å framstå som spesiell – komme dinglende for eksempel 16.45, og forvente full trøkk i arrangementet?

Hvis man kommer litt seint, risikerer man da at det sitter en frekkas der, for eksempel fra NRK Lokalen, og sier «å ja, fikk ikke du beskjeden om at det startet 12.00?».

Problemene slutter ikke der. Blir det matservering? Kaker? Saltmat? Når skjer i så fall denne serveringen? Er det forventet at jeg spiser meg opp på forhånd?

Skal man sitte og stange i timevis i tilfelle det dukker opp et fat med smørbrød? Risikerer man å forlate arrangementet, for så å oppdage at verten byr på pizza en halvtime etter at man har forlatt arrangementet?

Er det et alkoholfritt arrangement, gitt den tidlige oppstarten? Er det kaffi fram til 15.00, og fri bar, diskotek og halloi utpå ettermiddagen?

Og ikke minst: Når slutter dette «Åpent hus»-arrangementet? Skal jeg gå etter et par timer? Er det forventet at man skal sitte der og stange til langt på kveld? Ligger det i kortene at hvis man kommer tidlig, skal man gå tidlig? Når er i så fall tidlig? To timer? Tre timer?

Jeg forsøkte, helt forsiktig, å få verten til å komme med noen retningslinjer i forkant angående dette med oppstart, avslutning, servering, antrekk (don’t get me started!) og andre forventninger. Svaret? Åpent hus! Bare å stille opp, så ser vi.

Lørdag 12.00 er alt jeg har å gå på.

Nå har jeg satt av torsdag til mandag. Jeg har spist meg kraftig opp. Jeg stiller 11.30, for sikkerhets skyld, og tenker ikke å gå før det er helt skrapt for saltmat, kaker og drikkevarer, og ikke før midnatt.

Sånn blir det når du inviterer til Åpent hus.

Publisert:

Publisert: 22. april 2024 11:47

Read Entire Article