Kjære russebussforeldre, ikke la dere diktere av Aftenpostens skribenter

1 week ago 12



Bli med på rullingen! oppfordrer Ingeborg Wittussen Våge, som selv har hatt to bussruss. Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien, NTB

Kjære russebussforeldre: Ikke la dere diktere av Aftenpostens skribenter.

Publisert: 23.04.2024 13:00

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Aftenposten har de siste ukene hatt innlegg fra psykolog Line Marie Warholm og kommentator Nazneen Khan-Østrem angående foreldrerulling. Har de selv hatt russ på russebuss? Nei. Uttaler de seg skråsikkert i kun negative vendinger om fenomenet? Ja.

Jeg har vært russebussmamma og med på foreldrerulling. Her er en annen vinkling, like kategorisk som Warholm og Khan-Østrem, men i positive vendinger.

Altså, russen inviterer oss inn! Rulling koster skjorta, likevel gidder de å bruke noen timers rulletid på foreldrene sine.

De er stolte av bussen sin, endelig er rullingen i gang! Det har kostet ekstremt mye jobbing i årevis, opp- og nedturer russen imellom, mange utfordringer med bussen og uforutsette hendelser.

Og ja, de har møtt mye motstand og argumenter i disfavør av russebuss fra oss i årene før russefeiringen. Men når de nå er der, midt i rullingen, kan vi enten fortsette å fordømme og ta sterkt avstand fra det hele – eller støtte.

Velg det siste.

Russen opplever mye som er positivt og gøy, men også negative hendelser. Som russeforeldre generelt er det viktig å lytte, ta imot det de har på hjertet, og være én de kan stole på, reflektere sammen med og støtte seg på.

Kjære årets russebussforeldre, støtt med det dere har! Vær gode voksenpersoner som åpner opp for gode samtaler, pølsegrilling og henting på natten. Og bli med på rullingen om dere blir invitert og har lyst!

Vær åpen for å oppleve et rullende disco, med superstolte russ som vil gi dere en unik opplevelse

Ikke la skribentene i Aftenposten beordre dere til å ta avstand og gi dere en følelse av å være patetiske kramperuss.

For dette handler ikke hovedsakelig om skrålende og halvfulle foreldre. Det handler om å si ja til noen timer hvor russen ønsker å gi dere et innblikk i sin verden, noe de har jobbet hardt for. En takk til foreldrene sine for all støtte, har jeg hørt flere russ si.

Vær åpen for å oppleve et rullende disco, med superstolte russ som vil gi dere en unik opplevelse. Ta med ørepropper, smil og oppfør dere bra. Fulle foreldre med klein oppførsel er ikke stas for russen din.

På sikt håper jeg inderlig russen finner et alternativ til russebuss. Om målet er å ha det gøy og være mye sammen, er det et vell av muligheter med alternativer.

Read Entire Article