Kjempesmell for Liverpool i gullkampen – tapte for byrivalen

1 week ago 15

Everton var fullstendig dominerende i starten av kampen, og allerede etter fem minutter fikk vertene straffespark. Det kokte på Goodison Park, men lydnivået stilnet da straffen ble visket ut for offside.

De blåkledde fortsatte å presse, og etter en snau halvtime kunne hjemmepublikummet juble igjen.

Liverpool klønet det til i egen boks og klarte ikke å klarere ballen unna. Muligheten falt til midtstopper Jarrad Brantwaite, som sendte ballen via keeper Alisson og stolpen før ballen snurret over streken.

– Det er fortjent. Det virket som Liverpool ble sjokkert over hva Everton kom med her, kommentere Sky Sports-ekspert Gary Neville.

Det var Evertons første scoring mot byrival Liverpool siden desember 2021.

a5_PdX9fplg

STOPPERDUELL: Jarrad Branthwaite klarte å skru ballen rundt stopperkollega Virgil van Dijk.

RRuTOBmgmoI

LETTELSE: ... og da kunne han slippe jubelen løs sammen med lagkameratene.

ki-tNNl49BM

SKUFFET: ... mens fortvilelsen var til å ta og føle på hos Livepool-spillerne Rúben Dias (nummer 7) og Dominik Szoboszlai (nummer 8).

zW_sr7WtcJo

IKKE SÅ HØY I HATTEN: Avtroppende Liverpool-manager, Jürgen Klopp, var alt annet enn fornøyd etter baklengsmålet.

Liverpool løftet seg etter baklengsmålet, men hele fronttrioen Darwin Núñez, Luis Díaz og Mohamed Salah misbrukte store sjanser før pause.

– Han må score. Han hadde hele nettet å gjøre det på, og så smalt han den rett på keeper. Det er ikke til å tro, sa Neville om Núñez' bom alene med Everton-keeper Jordan Pickford.

– Det er nesten utrolig at Liverpool ikke har scoret i løpet av de fem-ti siste minuttene, sa Viaplay-ekspert Lars Tjærnås.

– Everton fortjener definitivt å være i ledelsen, sa Liverpool-legende og Sky Sports-ekspert Jamie Carragher, og satte spørsmålstegn med naiviteten Liverpool hadde vist før pause.

Liverpool måtte altså snu kampen i den andre omgangen for å virkelig holde liv i tittelhåpet, men i stedet var det nok en gang den blå delen av byen som kunne juble.

Med et smart cornertrekk på bakre stolpe fikk Dominic Calvert-Lewin stå helt alene, og Everton-spissen stanget inn 2–0.

– De klarer ikke å håndtere Calvert-Lewin. Han banker opp Liverpools midtstoppere, kommenterte Neville.

W9D3ZrnjOa8

RUVER HØYEST: Evertons Dominic Calvert-Lewin dukket opp på bakerste stolpe og ruvet høyest.

ADVWkUy_kkM

UNDER FLOMLYSENE: Målscoreren grep selvsagt etter klubbemblemet da han fyrte opp hjemmefansen på Goodison Park.

sT8PoFhzrSs

SKUFFET: Ansiktsuttrykket til Virgil van Dijk sier sitt.

Liverpool befant seg dypt nede i et mørkt hull med en drøy halvtime igjen, men forsøket på å grave seg ut ble det ikke noe særlig av.

Díaz smalt ballen i stolpen 20 minutter før slutt, men Liverpool måtte gå målløs av Goodison Park for fjerde gang på de seks siste besøkene.

Den korte turen hjem over Stanley Park blir uten poeng, og tittelhåpet svinner hen i Jürgen Klopps siste sesong som manager for Merseyside-klubben.

Scorer fra egen banehalvdel (!) 00:28