Mann skutt på Holmlia i Oslo – jakter gjerningsperson

1 week ago 14



Politiet er på en adresse på Holmlia i Oslo etter melding om at en mann er skutt i overkroppen.

Meldingen kom inn til politiet rundt klokken 21:16 fra vitner, opplyser operasjonsleder Øyvind Schalla-Aasen til NRK.

– Vi er på stedet med flere patruljer og driver søk i området. Per nå er det ukjent hvem som står bak, men vi jobber med tekniske og taktiske undersøkelser for å få belyst situasjonen, sier Schalla-Aasen.

Den mistenkte gjerningspersonen har forlatt stedet. Det er ingenting som tilsier at det er fare for andre beboere i området, skriver politiet.

– Per nå er det usikkert hvem fornærmede er. Vedkommende var bevisst da politiet kom til stedet og er ivaretatt av helse. Han er skutt i overkroppen, så han er alvorlig skadd.

Ambulanse er på stedet og driver førstehjelp.

Operasjonslederen er usikker på om vitnene som ringte inn kom til stedet i ettertid, eller om de var vitner til selve hendelsen.

Hendelsen har skjedd på området til en barnehage på Holmlia. NRK har vært i kontakt med styrelederen i barnehagen, som ikke ønsker å kommentere saken.

– Det har skjedd ved en barnehage, så det er en uheldig situasjon. Det er et sted hvor det kan samle seg folk, sier operasjonsleder Schalla-Aasen. Han understreker at barnehagen er stengt mandag kveld.

Politihelikopter sirkler i området.

NRK har vært i kontakt med en som bor i nabolaget der skytingen skjedde.

– Det var en veldig skremmende opplevelse. Det skjedde rett nedenfor der jeg bor. Nå er det masse blålys her, sier naboen til NRK.

Publisert 22.04.2024, kl. 21.47 Oppdatert 22.04.2024, kl. 21.59

Read Entire Article