Mehl: – En trussel mot Stortinget er en trussel mot demokratiet

4 weeks ago 28



– Og sånn kan vi ikke ha det, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp).

Hun er sammen med sine kolleger på Stortinget låst inne som følge av at en trussel er fremsatt mot bygget som huser Norges nasjonalforsamling.

Erfaren advokat/-fullmektig innen M&A

Stengt

Alle inngangene til bygget er stengt, kvartalet rundt er sperret, og det går tungt bevæpnet politiet i området rundt. I 11.30-tiden jobber politiet fortsatt med å avklare trusselen.

– Først og fremst er det nå bra at politiet og PST gjør tiltak, og jeg har tillit til at de gjør det på en god måte, sier Mehl.

Opplevdes normalt

Justisministeren sier at beskjeden om at det er væpnet politiet rundt bygget opplevdes veldig normalt.

– I spørretimen diskuterte vi hvordan vi skal få flere politifolk og hvordan vi skal bygge ut havvind på norsk sokkel, og vi fikk ikke noen annen beskjed enn at vi skulle fortsette med det.

Det er kommet to bombetrusler mot Stortinget – en i går kveld og en annen i formiddag. Politiet vet ikke om det er en sammenheng mellom truslene.

Den første bombetrusselen ble sendt tirsdag kveld på en epost til Stortinget, mens den andre ble kjent for Oslo-politiet onsdag formiddag i 10-tiden, opplyser politiet.

Ettersom politiet ikke kan si om bombetruslene er reelle, valgte de å iverksette tiltak for å beskytte nasjonalforsamlingen. Ingen personer får foreløpig lov til å komme inn i eller forlate stortingsbygningen.

Read Entire Article