Nytt håndball-VM i Norge: – Veldig moro

2 weeks ago 15



Norges Håndballforbund setter opp dampen som arrangør. Herre-VM i 2031 blir det femte internasjonale mesterskapet i løpet av bare åtte år.

 Alexander Blonz og herrelandslaget skal ha tre mesterskap på hjemmebane de neste syv sesongene. Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / NTB

Publisert: 16.04.2024 16:53

Det internasjonale håndballforbundet (IHF) tildelte tirsdag Norge et nytt herre-VM. Det skal arrangeres i samarbeid med Danmark og Island.

Det blir første gang Norge samarbeider med islendingene om mesterskap. Island har bare en gang tidligere arrangert VM – i 1995.

– Det er veldig moro at vi får denne tilliten. Island er et land vi på mange områder samarbeider veldig lett med allerede. Det blir stas og en variasjon å skulle arrangere sammen med dem, og vi setter stor pris på det, sier håndballpresident Kåre Geir Lio til NTB.

– Island skal jo også benytte denne anledningen til å bygge en ny stor og flott hall, legger han til.

Norges Håndballforbund har akkurat lagt kvinne-VM bak seg. Om bare ni måneder handler om VM for herrer. Finalen skal spilles i Telenor Arena i Bærum.

Norge skal ha disse mesterskapene de neste årene.

  • 2025: VM for menn sammen med Danmark og Kroatia.
  • 2026: EM for menn sammen med Danmark og Sverige.
  • 2028: EM for kvinner sammen med Danmark og Sverige.
  • 2031: VM for menn sammen med Danmark og Island.

Til sammenligning arrangerte Norge bare fire mesterskap fra 1986 frem til fjorårets kvinne-VM (alle Norges kamper i kvinne-EM 2020 ble flyttet til Danmark på grunn av pandemien).

Foreløpig er det ikke klart hvilke norske byer som får arrangere VM-kamper i 2031. På spørsmål om når en avklaring rundt dette kan foreligge, svarer Lio:

– Det er lenge til 2031. Vi har nå per nå Telenor Arena som er aktuell, og det samme gjelder Trondheim Spektrum. Så får vi se om det dukker opp en ny hall i for eksempel Bergen, Stavanger eller Fredrikstad som kan være en kandidat.

Read Entire Article